برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  38 , شماره  2 ; از صفحه 91 تا صفحه 102 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير دما روي سميت تنفسي اسانس زيره سبز و رفتار حرکتي حشرات کامل Sitophilus granaries و Tribolium confusum

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
 
چکیده: 

اسانس هاي گياهي مي توانند به عنوان جايگزين آفت کش هاي شيميايي مورد استفاده قرار گيرند. در اين مطالعه سميت تنفسي اسانس زيره سبز، (Cuminum cyminum (L.، روي حشرات کامل شپشه گندم، Sitophilus granarius (L.) و شپشه آرد، Tribolium confusum Jacquelin du Val، بررسي شد. آزمايشات در دماهاي 1±25 و 1±32 درجه سلسيوس، رطوبت نسبي 5 ± 55 درصد و تاريکي در چهار تکرار انجام شد. اسانس زيره سبز براي شپشه گندم در غلظت هاي 4، 7، 10، 13 و 16 ميکروليتر بر ليتر هوا و در مورد شپشه آرد 8، 11، 14، 17 و 20 ميکروليتر بر ليتر هوا مورد استفاده قرار گرفت. مرگ و مير حشرات کامل 24 و 48 ساعت پس از اسانس دهي شمارش شد. نتايج نشان داد افزايش دما و مدت زمان اسانس دهي باعث افزايش درصد مرگ مير در هر دو حشره مي شود. همچنين، حشرات کامل شپشه گندم حساس تر از شپشه آرد بودند. فعاليت حرکتي حشرات کامل در هر دو دما با نرم افزار SwisTrack version3 بررسي شد. مسافت طي شده و سرعت حرکت حشرات در تيمار اسانس در دماي 1±32 درجه سلسيوس به طور معني داري بيشتر از کاربرد اسانس در دماي 1±25 درجه سلسيوس بود. بنابراين، تلفيق اسانس هاي گياهي و دما مي تواند در برنامه هاي مديريت تلفيقي آفات محصولات انباري مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی