مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم پزشكي رازي (مجله دانشگاه علوم پزشكي ايران) اطلاعات شماره: مهر 1394 , دوره 22 , شماره 136 ; از صفحه 67 تا صفحه 77 . عنوان مقاله: تاثير باكتري هاي اسيد لاكتيك جدا شده از خميرترش بر اسيد فيتيك نویسندگان: زرين گل مينا*, فاضلي محمدرضا, رزمي نعمت اله آدرس: * گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران چکیده: زمينه و هدف: اسيد فيتيك تركيبي فسفره است كه به شكل نمك پتاسيم- منيزيم در لايه آلرون غلات وجود دارد. اسيد فيتيك توانايي زيادي براي اتصال به املاح معدني مهم نظير آهن، كلسيم و روي دارد اين املاح ضروري را به صورت كمپلكس هاي غيرمحلول درآورده و از دسترس بدن دور مي سازد. در اين مطالعه، تاثير چندين باكتري اسيد لاكتيك (كازئي، فرمنتوم، پلانتاروم و اسيدوفيلوس) جدا شده از خميرترش بر اسيد فيتيك نان باگت بررسي شد.روش كار: در اين مطالعه تجربي آزمايشگاهي به هر نمونه خمير، سوسپانسيون باكتريايي حاوي 108 (cfu/g) باكتري از هر سويه لاكتوباسيلوس به طور جداگانه تلقيح شد و به مدت 20 ساعت در دماي 37 درجه سانتي گراد نگهداري شد و بعد از پخت، ميزان اسيد فيتيك در هر نمونه ارزيابي و با نمونه شاهد (فاقد باكتري) مقايسه شد. مقدار اسيد فيتيك با روش اسپكتروفتومتري تعيين شد (مقدار فسفر از روش موليبدووانادات تعيين شد).يافته ها: به ترتيب در نمونه شاهد متوسط ميزان اسيد فيتيك 186.17 ميلي گرم در 100 گرم، در خميرترش ساخته شده با لاكتوباسيلوس فرمنتوم 138.84، با لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس 126.22، با لاكتوباسيلوس كازئي 148.31 و با لاكتوباسيلوس پلانتاروم 129.37 ميلي گرم در 100 گرم بود. نتايج حاصل نشان داد كه تاثير خميرترش حاصل از لاكتوباسيلوس ها در كاهش مقدار اسيد فيتيك در مقايسه با نمونه شاهد معني دار است (p£0.05).نتيجه گيري: باكتري هاي اسيد لاكتيك خميرترش به طور چشمگيري ميزان اسيد فيتيك نان باگت را كاهش دادند. لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس باعث بيشترين كاهش و لاكتوباسيلوس كازئي باعث كمترين كاهش در مقدار اسيد فيتيك شد. کلید واژه: باكتري هاي اسيد لاكتيك(Q1)اسيد فيتيك(Q2)خميرترش(Q1)نان باگت(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: ماستلاکتوباسیلوسلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسلاکتوباسیلوس پلانتارومآردنانمنگنزمس ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر شرايط مختلف تخمير بر ميزان اسيد فيتيك خمير نان بربري اثر مواد عمل آورنده و زمان تخمير بر کاهش اسيد فيتيك نان حجيماسيد فيتيك و نسبت مولي آن به روي، در نان هاي مصرفي تبريز بررسي ميزان اسيد فيتيك در آرد، خمير و نان سنگك و لواش ماشينياسيد فيتيك و مشكل آن در صنايع نانوايي مقالات همایشی مرتبط: کاهش آلودگی محیط زیست با استفاده از واریته های جدید غلات برای طیوراثر زمان تخمیر بر میزان اسیدفیتیک نانتولید نوشیدینی فراسودمند آب سیب با استفاده از باکتری های اسید لاکتیکبررسی اثر دی اکسیدکربن و یون هیدروژن در استریفیکاسیون خودبخودی اسید لاکتیکاثر اسانس نعناع بر پایداری باکتری های استارتر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس لاکتیس موجود در ماست پروبیوتیک ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی