برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  37 , شماره  4 ; از صفحه 47 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه تاثير سه عصاره گياهي در کنترل بيماري سفيدک پودري خيار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 

استفاده از ترکيبات طبيعي گياهان براي کنترل بيماري ها، بدليل مزايايي که بر ترکيبات شيميايي سنتزي دارند، مورد توجه و تحقيق قرار گرفته است. در اين پژوهش، تاثير عصاره برگ گياهان کلم، تربچه و کرفس در پيشگيري و درمان بيماري سفيدک پودري خيار، در آزمايشات گلخانه اي بررسي شده است. بدين منظور عصاره آبي، استوني و يا متانولي اين گياهان با غلظت هاي 1% و 5%، يک روز قبل و يا يک روز بعد از تلقيح بيمارگر روي بوته ها استفاده شد و سپس شدت بيماري بر اساس تعداد لکه ها روي برگ ده روز پس از تلقيح محاسبه گرديد. همچنين ميزان تاثير عصاره ها در کنترل بيماري، با قارچکش پنکونازول و عصاره گياه (Reynoutria sachalinensis (Rs، که کاربرد تجاري در کنترل اين بيماري دارند، مقايسه گرديد. نتايج نشان داد، عصاره هاي مورد بررسي وقتي با فاصله يک روز از تلقيح بيمارگر استفاده شدند، شدت بيماري را روي برگ خيار کاهش دادند، گر چه ميزان تاثير آن ها متفاوت بود. عصاره استوني 5% کرفس نسبت به ساير عصاره ها، بيشترين تاثير را در پيشگيري از بيماري داشت و اثر آن برابر با عصاره Rs بود. از طرف ديگر، عصاره استوني 5% کرفس و متانولي 5% کلم بترتيب بيشترين اثر درماني را روي بيماري نشان دادند و به اندازه قارچکش پنکونازول در درمان بيماري موثر بودند. نتايج حاکي از آن بود که عصاره هاي آزمايش شده پتانسيل لازم براي کنترل سفيدک پودري خيار را دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 97
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی