برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهريور 1394 , دوره  22 , شماره  135 ; از صفحه 53 تا صفحه 65 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي و ارزيابي اثر امواج فرا صوت بر ميزان رشد مخمر ساكارومايسس سرويزيه (PTCC 5269) در محيط كشت PDB بر پايه آب پنير با استفاده از روش پاسخ سطح

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: براي كاهش هزينه هاي توليد محصولات ميكروبي در صنعت، بهتر است از محصولات فرعي يا ضايعات كشاورزي استفاده كرد. فرا صوت با توان پايين مي تواند نفوذپذيري غشا و سرعت انتقال مواد را بهبود بخشيده و رشد و توليد مثل سلول ها را بهينه كند. با توجه به راندمان بالاي ساكارومايسس سرويزيه در صنعت تخمير، در اين پژوهش اثر امواج فراصوت و همچنين استفاده از آب پنير به عنوان سوبستراي جايگزين سوبستراهاي كربوهيدراتي، بر ميزان رشد ساكارومايسس سرويزيه مورد بررسي قرار گرفت.
روش كار: در اين تحقيق از مخمر ساكارومايسس سرويزيه
(PTCC 5269) استفاده شد. بهينه سازي ميزان رشد مخمر در محيط كشت PDB فرموله شده با آب پنير با اعمال امواج فراصوت با سه توان (2، 6 و 10 وات) در مدت زمان هاي مختلف (10، 20 و 30 ثانيه) به محيط حاوي مخمر بررسي گرديد. ميزان توده سلولي پس از فرآيند تخمير براي نمونه ي شاهد و تيمار شده اندازه گيري شد.
يافته ها: شرايط عملكرد بهينه حاصل از روش
RSM، توان فراصوت 6 وات، زمان اعمال فراصوت 20 ثانيه و افزودن 10 درصد گلوكز بود. نتايج نشان داد كه امواج فراصوت (با توان 6 وات و زمان 30 ثانيه) در محيط حاوي آب پنير، سبب افزايش چشمگيري در ميزان رشد مخمر (از 14.8 گرم به 64.6 گرم) شدند.
نتيجه گيري: نتايج نشان داد كه با اعمال امواج فراصوت با توان پايين مي توان بازدهي فرآيندهاي تخمير را تا حدود
4 برابر افزايش داد، هم چنين با استفاده از تركيبات مغذي موجود در آب پنير، محيطي جديد جهت افزايش بازدهي محصولات تخميري ايجاد كرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی