مشخصات مقاله عنوان نشریه: مرتع و آبخيزداري (منابع طبيعي ايران) اطلاعات شماره: بهار 1396 , دوره 70 , شماره 1 ; از صفحه 139 تا صفحه 149 . عنوان مقاله: بررسي کيفيت اندام هاي گونه هاي گياهي در مراحل مختلف فنولوژي با استفاده از دستگاه NIR (مطالعه موردي: مراتع ندوشن يزد) نویسندگان: شاه بندري راضيه, ارزاني حسين*, باغستاني ميبدي ناصر, زارع چاهوكي محمدعلي آدرس: * دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران چکیده: مهم ترين عامل موثر بر کيفيت علوفه گياهان، مرحله فنولوژي است که با شناخت آن مي توان زمان مناسب چراي دام در مرتع را تعيين کرد. در اين پژوهش، از چهار گونه مهم مرتعي، شامل درمنه دشتي (Artemisiasieberi)، آنک (Salsolakerneri)، عجوه (Aelieniasubaphylla) و سفيد جاز (Eurotiaceratoides) در سه مرحله فنولوژي، رشد رويشي، گلدهي و بذردهي در اواخر 1389 و اوايل 1390 در مراتع ندوشن استان يزد نمونه برداري به عمل آمد. در هر مرحله، براي هر گونه 5 تکرار و براي هر تکرار، حداقل پنج پايه گياهي از نقاط مختلف تيپ گياهي موجود در منطقه انتخاب و رشد سال جاري آن ها برداشت گرديد. نمونه ها پس از خشک شدن و جدا نمودن اندام هاي مختلف (گل، برگ و ساقه) آسياب شدند و در آزمايشگاه با روش طيف سنجي مادون قرمز (NIR) مورد تجزيه قرار گرفتند و شاخص هاي مهم کيفي از قبيل پروتئين خام (CP)، ديواره سلولي عاري از همي سلولز (ADF)، ماده خشک قابل هضم (DMD) و انرژي متابوليسمي (ME) آن ها تعيين گرديد. نتايج بررسي نشان داد که بالاترين درصد پروتئين خام مربوط به برگ A. subaphylla و در مرحله رويشي (9.19%)، بالاترين درصد ADF مربوط به ساقه A. subaphylla و در مرحله بذردهي (53.42%) و بالاترين درصد (DMD (13.48% و بالاترين مقدار انرژي متابوليسمي (6.18 MJ/KgDM) مربوط به برگ A. sieberi و در مرحله رويشي است. همچنين اواخر دوره رويشي را مناسب ترين زمان براي چراي دام مي توان در نظر گرفت. کلید واژه: کيفيت(Q3)اندام هاي گونه هاي گياهي(Q1)مراحل مختلف فنولوژي(Q1)دستگاه NIR(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: جوجه های گوشتیاجزا عملکرداجزای عملکردجوجه گوشتی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي تاثير مرحله فنولوژيکي بر کيفيت علوفه دوازده گونه مرتعي، در مراتع استان همدانبررسي تاثير مراحل فنولوژي بر کيفيت علوفه گونه هاي مختلف در مراتع ييلاقي طالقان مقايسه فنولوژي گونه .Artimisia sieberi Besser در مناطق مختلف استپي ايرانکيفيت علوفه گونه هاي مرتعي در مراتع استپي «چنگوله» استان ايلامتعيين کيفيت علوفه Hedysarum coronarium در مراحل مختلف فنولوژي مقالات همایشی مرتبط: بررسی مراحل فنولوژی 5 گونه گیاهی دارویی در منطقه لاربررسی و مقایسه فنولوژی شش گونه علف هرز مشکل ساز جنس Amaranthus در استان گلستانبررسی مراحل فنولوژی خارشتر .Alhagi pseudoalhagi L در استان یزداثر سطوح مختلف چرایی بر تراکم، تنوع و ترکیب گونه ای (مطالعه موردی: مراتع استپی ندوشن)مقایسه میزان اسانس در بخش های رویشی و زایشی نوروزک (.Salvia leriifolia Benth) در مراحل مختلف رشد ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 74 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی