نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر فيلم هاي پلي اولفيني حاوي آلفا توکوفرول در جلوگيري از اکسايش کره سنتي نگهداري شده در يخچال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی و تبدیلی، پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران. تهران- ایران.
 
چکیده: 
کاربرد آنتي اکسيدان هاي طبيعي به جاي انواع سنتزي در مطالعات اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از اين تحقيق بررسي عملکرد فيلم هاي پليمري پوشانده شده با آلفا- توکوفرول در جلوگيري از اکسايش چربي در کره بود. محلول اتانولي آلفا- توکوفرول با سه غلظت متفاوت (0.1%، 0.15%، 0.2%) بر روي سطح فيلم هاي پلياتيلن با دانسيته پايين (LDPE)3 و پلي پروپيلن خطي شده (BOPP)4 پوشانده شد. از فيلم هاي فاقد آلفا- توکوفرول به عنوان شاهد استفاده شد. مهاجرت آلفا- توکوفرول از سطح فيلمها به اتانول 95% (ماده مشابه چربي) در دماي 22 درجه سانتي گراد اندازه گيري شد. با افزايش زمان و غلظت آلفا- توکوفرول، مهاجرت به اتانول افزايش يافت (P<0.05). ثبات اکسايشي قطعات کره سنتي بستهبندي شده با فيلمهاي پلياتلين و پليپروپيلن (فاقد و حاوي آلفا- توکوفرول) در دماي يخچال (4oC) طي 30 روز بررسي شد. مقدار شاخص پراکسيد، اسيدهاي چربآزاد و ويژگيهاي حسي نمونهها در مدت نگهداري مورد ارزيابي قرار گرفت. در دماي يخچال فيلم LDPE در ثبات اکسايشي محصول و حفظ کيفيت آن به طور معني دار بهتر از فيلمBOPP با غلظت يکسان بود (P<0.05). فيلم هاي فاقد آلفا- توکوفرول از اين نظر اختلاف معني داري نداشتند. در دماي يخچال پوشش آلفا- توکوفرول با غلظت 0.15% در هر دونوع فيلم مطلوب ترين ثبات اکسايشي و ويژگي هاي حسي را ايجاد کرد. بر اساس نتايج پوشش آلفا- توکوفرول روي سطح فيلم هاي پليمري در حفظ پايداري و ثبات اکسايشي کره و حفظ ويژگي هاي حسي کره موثر بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خواجه وندی، ل.، و جوانمردداخلی، م.، و اسحاقی، م. (1395). بررسی اثر فیلم های پلی اولفینی حاوی آلفا توکوفرول در جلوگیری از اکسایش کره سنتی نگهداری شده در یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 12(1), 127-138. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298703



Vancouver : کپی

خواجه وندی لیلا، جوانمردداخلی مجید، اسحاقی محمدرضا. بررسی اثر فیلم های پلی اولفینی حاوی آلفا توکوفرول در جلوگیری از اکسایش کره سنتی نگهداری شده در یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2022May21];12(1):127-138. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298703



IEEE : کپی

خواجه وندی، ل.، جوانمردداخلی، م.، اسحاقی، م.، 1395. بررسی اثر فیلم های پلی اولفینی حاوی آلفا توکوفرول در جلوگیری از اکسایش کره سنتی نگهداری شده در یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 12(1), pp.127-138. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298703.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی