برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي برخي ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم خوراکي تهيه شده از کربوکسي متيل سلولز و کتيرا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فرآینده غذاهای دریایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.
 
چکیده: 

در تحقيق حاضر بمنظور بهبود خواص فيزيکي و مکانيکي فيلم هاي زيست تخريب پذير خوراکي ترکيب کردن دو پليمر کربوکسي متيل سلولز (CMC) و کتيرا مورد مطالعه قرار گرفت. کربوکسي متيل سلولز و کتيرا با نسبت هاي 25:75، 50:50 و 75:25 با يکديگر ترکيب شده و ميزان نفوذپذيري به بخار آب، درصد حلاليت، خواص مکانيکي و ريزساختار آنها ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد که در ميان سه نسبت مرکب دو پليمر، ميزان استحکام کششي در نسبت 50:50 نسبت به دو ترکيب ديگر بيشتر بود طوري که مقدار آن در نسبت هاي 50:50، 25:75 و 75:25، به ترتيب 44.59، 32.82 و 26.59 مگاپاسکال بوده است. نفوذپذيري به بخار آب در ترکيب 50:50 و 75:25 نسبت به ترکيب 25:75 از شرايط بهتري برخوردار بود. ويژگي حلاليت در آب در سه فيلم ترکيبي تفاوتي با يکديگر نداشتند وليکن داراي کيفيت بهتري نسبت به فيلم خالص CMC بودند طوري که مقدار 52 الي 58 درصد نسبت به فيلم خالص CMC کاهش معني داري را در ميزان حلاليت به نمايش گذاشتند. همچنين، ترکيب کردن دو پليمر در نسبت هاي مختلف توانست از ميزان حساسيت فيلم ها نسبت به رطوبت بکاهد. بطورکلي، از نتايج اين تحقيق دريافت مي شود که ترکيب کردن دو پليمر مي تواند برخي ويژگي هاي فيزيکي- مکانيکي فيلم خوراکي تهيه شده از کربوکسي متيل سلولز- کتيرا را بهبود بخشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی