برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  72 , شماره  2 ; از صفحه 195 تا صفحه 205 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر نانوکپسولاسيون عصاره چاي سبز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيس در بستني سيمبيوتيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل کیفى مواد غذایى، دانشکده دامپزشکى دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: عليرغم فوايد بسيار ترکيبات طبيعي از جمله عصاره چاي سبز، استفاده از آن ها در توليد مواد غذايي و دارويي کاربرد محدودي دارد. امروزه کپسولاسيون ترکيبات طبيعي در نانوليپوزوم ها به عنوان يک روش مناسب و کارامد جهت محافظت اين مواد طي فرايند توليد و نگهداري، مورد استفاده قرار مي گيرد. هدف: در اين مطالعه، خصوصيات فيزيکوشيميايي نانوليپوزوم هاي عصاره چاي سبز و فعاليت پري بيوتيکي آن بر روي دو پروبيوتيک لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيسدر محيط کشت و بستني بررسي شد. روش کار: ابتدا عصاره آبي چاي سبز به روش فيلم نازک کپسوله شده و توسط امواج مافوق صوت به اندازه هاي نانو در آمدند. به منظور بررسي خواص پري بيوتيکي نانوليپوزوم هاي عصاره چاي سبز، 1 % از اين عصاره در حضور دو پروبيوتيک لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيس به محيط کشت و بستني اضافه شدند. نتايـج: ميانگين قطر نانوليپوزوم هاي بدست آمده، حدود 44.7±1.9nm با شاخص پراکندگي 0.203±0.014، و ميزان محصور سازي عصاره چاي سبز نانوليپوزومي تحت شرايط بهينه 97% بود. علاوه بر اين، افزودن 1% عصاره چاي سبز نانوليپوزومي در محيط کشت، رشد لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيس را به طور معني داري افزايش داد. در بين گروه هاي مورد مطالعه، کمترين کاهش در ميانگين لگاريتم تعداد لاکتوباسيلوس کازئي در طول مدت زمان نگهداري در بستني هاي حاوي 1% عصاره چاي سبز نانوليپوزومي معادل 1.59 log و بيشترين کاهش در بستني هاي گروه کنترل برابر با 4.16 log مشاهده شده است. همچنين کمترين اختلاف در ميانگين لگاريتم تعدادبيفيدوباکتريوم لاکتيس در بستني هاي حاوي 1% عصاره چاي سبز نانوليپوزومي معادل 0.84 log و بيشترين اختلاف در بستني هاي گروه کنترل برابر با 4.4 log بدست آمده است. نتيجه گيري نهايي: نانو کپسولاسيون عصاره چاي سبز اثر معني داري در رشد و زنده ماني پروبيوتيک ها در محيط کشت و بستني دارد و مي توان از اين روش به منظور افزايش بقاي پروبيوتيک ها طي فرايند توليد و نگهداري مواد غذايي استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوری، ن.، و نوعدوست، ب.، و گندمی نصرآبادی، ح.، و آخوندزاده بستی، ا. (1396). مطالعه اثر نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در بستنی سیمبیوتیک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 72(2), 195-205. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298693



Vancouver : کپی

نوری نگین، نوعدوست بهشاد، گندمی نصرآبادی حسن، آخوندزاده بستی افشین. مطالعه اثر نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در بستنی سیمبیوتیک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1396 [cited 2021July24];72(2):195-205. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298693



IEEE : کپی

نوری، ن.، نوعدوست، ب.، گندمی نصرآبادی، ح.، آخوندزاده بستی، ا.، 1396. مطالعه اثر نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در بستنی سیمبیوتیک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 72(2), pp.195-205. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298693.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 202 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی