برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  72 , شماره  2 ; از صفحه 165 تا صفحه 171 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تغذيه با آغوز گرمادهي شده بر ميزان جذب ايمونوگلوبولين G و پروتئين تام سرم در گوساله هاي شيري تازه متولد شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: يکي از روش هاي کاهش يا حذف باکتري هاي بيماريز اي آغوز، استفاده از روش گرمادهي است. هدف: اين مطالعه به منظور بررسي اثر گرمادهي آغوز گاو بر انتقال ايمني غير فعال در گوساله هاي نوزاد انجام پذيرفت. روش کار: ابتدا با جمع آوري L 96 آغوز دوشش اول از گاوهاي هولشتاين چند شکم زا، يک بانک آغوز همگن تهيه شد، سپس 24 رأس گوساله نوزاد قبل از دريافت آغوز در 4 گروه درماني مورد مطالعه قرارگرفتند. به گروه اول آغوز خام (6رأس)، به گروه دوم آغوز گرمادهي شده در دماي 60oC به مدت min30(6 رأس)، به گروه سوم آغوز گرمادهي شده در دماي 60oC به مدتmin 60 (6 رأس) و به گروه چهارم آغوز گرمادهي شده در دماي 60oC به مدت min 90 (6 رأس) خورانده شد. گوساله ها در نوبت اول L 2 و در نوبت دوم نيز L 2 آغوز را به ترتيب 2 و 12 ساعت بعد از تولد به وسيله بطري پستانک دار دريافت نمودند. به منظور شمارش باکتريايي تام و تعيين غلظت IgG آغوز، قبل و بعد از گرمادهي از بانک آغوز نمونه برداري شد. جهت بررسي غلظت سرمي پروتئين تام و IgG در ساعت هاي صفر (قبل از خوردن آغوز)، 6، 24، 48 و 72 (پس از خوردن آغوز) از گوساله ها خون گيري به عمل آمد. نتايج:غلظت پروتئين تام و IgG سرم در گروه هاي مختلف درماني اختلاف معني داري با يکديگر نداشتند، اما توان ظاهري جذب IgG در ساعت 6 در گوساله هايي که آغوز گرمادهي شده دريافت نموده بودند در مقايسه با گروهي که آغوز خام دريافت نموده بودند به طور معني داري بيشتر بود.نتيجهگيري نهايي: گرمادهي مخزني آغوز در سطح گاوداري و در دماي 60oC تا 90minتاثيري بر غلظت سرمي IgG نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

موذنی، م.، و رسولی، آ.، و نوری، م.، و قربانپور، م.، و مصوری، ن. (1396). اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 72(2), 165-171. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298684



Vancouver : کپی

موذنی مصطفی، رسولی آریا، نوری محمد، قربانپور مسعود، مصوری نادر. اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1396 [cited 2021July25];72(2):165-171. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298684



IEEE : کپی

موذنی، م.، رسولی، آ.، نوری، م.، قربانپور، م.، مصوری، ن.، 1396. اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 72(2), pp.165-171. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298684.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 585 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی