5 SID.ir | بررسي تاثير نگهداري سرد ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصيات کيفي سوريمي توليدي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير نگهداري سرد ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برخصوصيات کيفي سوريمي توليدي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شيلات، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

در اين پژوهش، تغييرات ميکروبي، شيميايي و حسي سوريمي تهيه شده از ماهي فيتوفاگ نگهداري شده در يخ به مدت 16 روز مورد بررسي قرار گرفت. ميزان شاخص بازهاي ازته فرار، تيوباربيتوريک اسيد، رطوبت تحت فشار، حلاليت پروتئين، سفيدي، قابليت تا شدن، pH و بار ميکروبي (بار باکتريايي کل و سرمادوست) سوريمي اندازه گيري شد. آناليزهاي حسي با ارزيابي پارامترهاي طعم، بو، رنگ و پذيرش کلي نمونه هاي سوريمي انجام گرفت. اين آزمايش ها در يک دوره زماني 16 روزه در فواصل روزهاي 0، 4، 8، 12 و 16 انجام شد. بر اساس نتايج بدست آمده ميزان بازهاي ازته فرار از 13.06 در روز صفر به 29.8 ميلي گرم نيتروژن بر 100 گرم نمونه، تيوباربيتوريک اسيد از 39/ به 96/ ميلي گرم مالون آلدهيد بر کيلوگرم نمونه، رطوبت تحت فشار از 12.18 به 30.49 درصد، pH از 7.06 به 7.41، بار باکتريايي کل از 4.05 به 9.1 log cfu/g و بار باکتريايي سرمادوست از 3.75 به8.64log cfu/g  در روز 16 نگهداري رسيد. ميزان حلاليت پروتئين و سفيدي طي مدت نگهداري بطور معني داري داراي روند نزولي بود و به ترتيب از 93.21 درصد و 84.4 در روز صفر به 67.75 درصد و 73.6 در روز16  نگهداري کاهش يافت و قابليت تا شدن از امتياز AA در روز صفر نگهداري به امتياز Cدر آخرين روز نگهداري رسيد. بر اساس نتايج آزمون هاي ميکروبي و حسي ماهي فيتوفاگ از روز 12 نگهداري به بعد کيفيت خود را از نظر توليد سوريمي مناسب از دست داده بود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی