برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

استخراج عصاره خام از برگ گياه پنيرک (Malva neglecta) و بررسي توانايي جذب راديکال آزاد آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
 
چکیده: 

در اين تحقيق، تاثير عوامل زمان، دما و نسبت حلال به ماده خشک در ميزان عصاره خام استخراجي از برگ گياه پنيرک گونهMalva neglecta مورد مطالعه قرار گرفت. براي اين منظور از روش استخراج با آب داغ و زمان استخراج 1 تا 8 ساعت، دماي 50 تا 100 درجه سانتي گراد و نسبت حلال به ماده خشک 3 تا 30 ميلي ليتر بر گرم استفاده گرديد. از روش سطح پاسخ نيز جهت يافتن تاثير متقابل فاکتورها و برآورد بهترين شرايط فرآيند به کمک طرح (BBD) Box-behnken با سه متغير در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزي استفاده گرديد. همچنين ويژگي جذب راديکال هاي آزاد DPPH، هيدروکسي و سوپراکسيد به کمک آزمون هاي شيميايي بررسي شد. بهينه سازي بازده استخراج به کمک روش سطح پاسخ نشان داد که مي توان با ترکيبي از زمان استخراج 6 ساعت، دماي استخراج 90 درجه سانتي گراد و نسبت حلال به ماده خشک 19، به بالاترين بازده استخراج عصاره خام (9.18 درصد) دست يافت. به علاوه، نتايج آزمون هاي شيميايي نشان دادند که عصاره خام استخراجي داراي فعاليت قوي جذب راديکال هاي آزاد DPPH، هيدروکسيل (OH) و سوپراکسيد مي باشد به طوري که توانايي جذب اين راديکال هاي آزاد توسط عصاره خام استخراجي بيشتر از آنتي اکسيدان طبيعي اسيد آسکوربيک و مصنوعيBHT  مي باشد. براساس يافته هاي اين پژوهش، ترکيبات استخراج شده از برگ هاي اين گياه مي تواند به عنوان يک ترکيب آنتي اکسيدان و جاذب راديکال آزاد معرفي شود و از آن در صنايع غذايي، دارويي و بهداشتي استفاده گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 261
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی