5 SID.ir | کنترل کيفيت برخي از جيره هاي غذايي ماهي قزل آلاي رنگين کمان در استان چهارمحال و بختياري

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

کنترل کيفيت برخي از جيره هاي غذايي ماهي قزل آلاي رنگين کمان در استان چهارمحال و بختياري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش علوم دامي و آبزيان، مرکز تخقيقات کشاورزي و منابع طبيعي شهرکرد، شهرکرد، ايران
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: افزايش توليد در آبزيان تابع کيفيت مواد خام جيره، تکنولوژي تهيه دان و توليد جيره غذايي بهينه است. هدف: هدف از اين تحقيق بررسي و کنترل کيفيت جيره هاي مراحل انگشت قدي (FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، ماهي قزل آلاي رنگين کمان در مزارع پرورشي و کارخانه هاي توليد کننده در استان چهارمحال و بختياري بود. روش کار: در اين تحقيق به طور تصادفي نمونه هايي از جيره هاي ماهي قزل آلاي رنگين کمان در مراحل انگشت قدي ( FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، در مزارع پرورش دهندگان و کارخانه هاي توليد کننده در استان چهارمحال و بختياري اخذ گرديد. نمونه ها براي تجزيه رطوبت، درصد پروتئين خام، چربي خام، خاکستر، فسفر و ميزان ازت آزاد، شمارش کل ميکروبي و تعداد کلي فرم مورد استفاده قرار گرفت. نتايج: بررسي انجام شده نشان داد که درصد پروتئين خام بين جيره کارخانه هاي مورد بررسي در برخي موارد داراي اختلاف آماري معني دار بود، در جيره هاي مورد بررسي پروتئين خام، فسفر و چربي خام با نيازها و استانداردهاي ارائه شده براي ماهيان قزل آلاي رنگين کمان مطابقت نداشت و در بسياري موارد از ميزان مورد نياز کمتر بود (0.05>p). ميزان ازت آزاد در نمونه هاي مورد بررسي بسيار بالاتر از حد استاندارد بود. شمارش کل ميکروبي و تعداد کلي فرم بر حسب مورد بين کارخانه هاي مختلف متفاوت بود. نتيجه گيري نهايي: به طور کلي آزمايش نشان داد که لازم است از نظر استفاده از مواد خوراکي با کيفيت مناسب و تازه در جيره هاي غذايي و تعادل مواد مغذي متناسب با احتياجات غذايي ماهيان قزل آلاي رنگين کمان براي مراحل مختلف پرورش در کارخانه هاي مذکور مديريت مناسب تري اعمال گردد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 220
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی