برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر فرايند فراصوت دمايي بر خصوصيات کيفي عصاره زرشک بي دانه (Berberis vulgaris)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

زرشک بي دانه (B. vulgaris) يکي از محصولات تجاري مهم کشور محسوب مي شود که به شکل هاي مختلف به ويژه عصاره مورد فرآوري و مصرف قرار مي گيرد. در اين مطالعه اثر فرايند فراصوت دمايي به عنوان يکي از تکنولوژي هاي نوظهور در دو شدت 18.32 و 27.62 وات بر سانتي مترمربع در دماي 45 درجه سانتي گراد و به مدت 5 و 10 دقيقه بر خصوصيات کيفي عصاره زرشک بي دانه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که اين فرايند در تمام تيمارها باعث غيرفعال سازي کامل ميکروارگانيسم ها شده است. ميزان کاهش شمارش کلي ميکروارگانيسم ها و شمارش کپک و مخمر پس از فرايند به ترتيب 0.10±3.68 و 0.48±3.34 سيکل لگاريتمي محاسبه شد. فرايند فراصوت دمايي به ويژه در شدت پايين (18.32 وات بر سانتي مترمربع) اثر ناچيزي بر ميزان آنتوسيانين کل و رنگ عصاره زرشک داشت، ضمن اين که افزايش معناداري (P<0.05) هم در ترکيبات فنلي کل و خاصيت آنتي اکسيداني نمونه هاي فرايند شده در اين تيمارها مشاهده شد. نتايج اين مطالعه نشان داد که فرايند فراصوت دمايي مي تواند جايگزيني براي فراوري حرارتي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فرهادی چیتگر، م.، و اعلمی، م.، و میلانی، ا.، و مقصودلو، ی. (1396). بررسی اثر فرایند فراصوت دمایی بر خصوصیات کیفی عصاره زرشک بی دانه (Berberis vulgaris). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 13(4 (پیاپی 43)), 627-636. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298412



Vancouver : کپی

فرهادی چیتگر محمد، اعلمی مهران، میلانی الناز، مقصودلو یحیی. بررسی اثر فرایند فراصوت دمایی بر خصوصیات کیفی عصاره زرشک بی دانه (Berberis vulgaris). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2021May18];13(4 (پیاپی 43)):627-636. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298412



IEEE : کپی

فرهادی چیتگر، م.، اعلمی، م.، میلانی، ا.، مقصودلو، ی.، 1396. بررسی اثر فرایند فراصوت دمایی بر خصوصیات کیفی عصاره زرشک بی دانه (Berberis vulgaris). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 13(4 (پیاپی 43)), pp.627-636. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298412.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 71 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی