5 SID.ir | بررسي اثر ضدميکروبي عصاره آويشن شيرازي و تيمول بر ماندگاري قارچ خوراکي دکمه اي (Agaricus bisporus)

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي اثر ضدميکروبي عصاره آويشن شيرازي و تيمول بر ماندگاري قارچ خوراکي دکمه اي (Agaricus bisporus)
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

پوشش خوراکي حاوي عصاره آويشن شيرازي (Zataria multiflora) به عنوان عامل جلوگيري کننده از فساد ميکروبي و افزايش ماندگاري قارچ خوراکي دکمه اي (Agaricus bisporus) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از دستگاه GC Mass ترکيب هاي موجود در آويشن شيرازي شناسايي و مقدار تيمول به عنوان ترکيب ضدميکروبي با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گيري شد. هم چنين شناسايي بار ميکروبي در سطح کلاهک قارچ و اثر عصاره آويشن و تيمول با غلظت هاي 70 و 105 ميلي گرم بر ليتر در محيط کشت غذايي بر روي باکتري و کپک بررسي گرديد. بدين منظور کلاهک رسيده قارچ دکمه اي با کربوکسي متيل سلولز 1 درصد به همراه عصاره آويشن شيرازي با سه غلظت 82.5، 125 و 187.5 ميلي گرم در ليتر پوشش داده و در دماي 8 درجه سلسيوس به مدت دو هفته نگه داري شدند و بار ميکروبي در روز اول، هفتم و چهاردهم مورد بررسي گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد، باکتري .Psudomonas sp و کپک .Aspergillus sp در مراحل مختلف نگه داري در سطح کلاهک نمونه شاهد رشد مي کنند. همچنين درسطح محيط غذايي و کلاهک پوشش داده شده با افزايش غلظت آويشن و تيمول از تراکم باکتري و کپک کاسته شد. به طوريکه در غلظت 187.5 ميلي گرم بر ليتر عصاره آويشن و 105 ميلي گرم بر ليتر تيمول براي جلوگيري از رشد کپک و غلظت 125 ميلي گرم بر ليتر عصاره آويشن و 70 ميلي گرم بر ليتر تيمول براي جلوگيري از رشد باکتري مناسب مي باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 209
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی