مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: مهر و آبان 1396 , دوره 13 , شماره 4 (پیاپی 43) ; از صفحه 491 تا صفحه 502 . عنوان مقاله: بهينه يابي بازيافت نيتروژني در آبکافت آنزيمي پروتئين سر و بازوي ماهي مرکب ببري (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزيم آلکالاز نویسندگان: علي عسگري كيوان, يگانه سكينه*, جعفرپور سيدعلي, صفري رضا آدرس: * گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری چکیده: اين پژوهش با هدف بهينه سازي بازيافت نيتروژني پروتئين آبکافت شده از سر و بازوي ماهي مرکب ببري (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزيم آلکالاز صورت پذيرفت. جهت بهينه سازي شرايط توليد پروتئين آبکافت شده از روش سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح باکس-بنکن استفاده شد. در اين مطالعه، اثر سه فاکتور نسبت آنزيم به سوبسترا، دما و pH روي بازيافت نيتروژني به عنوان سطح پاسخ مورد بررسي قرار گرفت. مدل رياضي، برازش خوبي با داده هاي آزمايش داشت، زيرا R2 معادل 0.96 نشان داد که قسمت عمده تغييرات درون محدوده آزمايش توسط مدل، قابل توضيح است. بر اساس نتايج به دست آمده، شرايط بهينه عبارت بودند از دماي 52.69 درجه سانتي گراد، 8.50:pH و نسبت آنزيم به سوبستراي 1.92 درصد، که منجر به بازيافت نيتروژني معادل 36.89 درصد گرديد. عدم معني داري در فاکتور فقدان برازش در اين مطالعه نيز گواهي بر قابليت مدل در پيش بيني دامنه هاي مورد استفاده در اين آزمايش مي باشد. بررسي ترکيب آمينواسيدي پروتئين آبکافت شده حاصل از شرايط بهينه سر و بازوي ماهي مرکب ببري نشان داد که اين پروتئين داراي ارزش غذايي بالايي است. شاخص شيميايي پروتئين آبکافت شده سر و بازوي ماهي مرکب نيز نشان داد که اين پروتئين داراي مقادير بالاي اسيدهاي آمينه ضروري است و نياز يک انسان بالغ را به اسيدهاي آمينه ضروري (پروتئين استاندارد FAO/WHO) برآورده مي کند، اما در مقايسه با نيازهاي ماهي کپور (پروتئين استاندارد NRC)، از نظر اسيدهاي آمينه فنيل آلانين و ترئونين، محدودکننده مي باشد. کلید واژه: آبکافت(Q1)آلکالاز(Q2)بازيافت نيتروژني(Q1)بهينه يابي(Q1)ماهي مرکب(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: شبیه سازی تبریدالگوریتم شبیه سازی تبریدبهینه سازی چند هدفهبهینه سازی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بهينه سازي توليد پروتئين هيدروليز شده از عضله ماهي مرکب (Sepia pharaonis) خليج فارس به روش سطح پاسخبررسي خواص آنتي اکسيداني پروتئين آبکافت بدست آمده از ضايعات، در فرآيند فيله کردن ماهي آزاد (Salmo salar)تاثير مقادير متفاوت پروتئين آبکافت روي آنزيم هاي گوارشي آلوين هاي ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhinchus mykiss)اثر درجه آبکافت بر خواص عملکردي و فعاليت آنتي اکسيداني پروتئين آبکافتي توليد شده از فريم و سر ماهي کپور معمولي (cyprinus carpio)بهينه سازي آبکافت آنزيمي ضايعات حاصل از کشتار مرغ به روش سطح پاسخ مقالات همایشی مرتبط: پروتئین ها به عنوان اجزای غذایی فراسودمند در تولید اسنک هامروری بر جایگزینی پودر ماهی با منابع پروتئین گیاهی در جیره های غذایی آبزیاناستخراج و جدا سازی پپتید های پروتئین هیدرولیز شده عضله خیار دریایی Holothuria parva با استفاده از آنزیم آلکالاز و با روش اولترا فیلتراسیونبررسی اثرات سه نوع تغذیه نیتروژنی بر رشد، وزن هزار دانه و میزان موسیلاژ گیاه اسفرزه تحت تنش شوریاثر کود نیتروژنی بر عملکرد و محتوای اسانس بابونه آلمانی در چین های مختلف ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 61 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی