5 SID.ir | اثر نانوفيبر سلولز و کربوکسي متيل سلولز بر ويژگي هاي رئولوژيکي و اندازه ذرات مايونز کم چربي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر نانوفيبر سلولز و کربوکسي متيل سلولز بر ويژگي هاي رئولوژيکي و اندازه ذرات مايونز کم چربي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات آيت اله آملي
 
چکیده: 

نانوفيبر سلولز (NFC) پليمر خطي D-گلوکز با مناطق کريستالي و آمورف مي باشد که به صورت توام با کربوکسي متيل سلولز (CMC) به ميزان 0% تا 1% با هدف بهبود خصوصيات رئولوژيکي مايونز کم چربي (30% روغن) استفاده گرديد. پس از تهيه 5 تيمار، آزمون ويسکوزيته ظاهري روي آنها انجام شد. سپس 3 نمونه منتخب تحت آزمون هاي رئولوژيکي، تعيين اندازه ذرات و ميکروسکوپ نوري قرار گرفتند. نمونه حاوي 0.5% نانوفيبر سلولز- 0.5% کربوکسي متيل سلولز با داشتن کوچکترين اندازه ذرات و ميزان يکنواختي کمتر از نمونه شاهد تجاري، داراي نزديکترين مقدار ويسکوزيته ظاهري به ويسکوزيته نمونه شاهد تجاري بود (p<0.05). از برازش داده ها با مدل هرشل بالکي مشخص شد که افزودن توام نانوفيبر سلولز و کربوکسي متيل سلولز موجب تغيير معنادار در شاخص هاي رئولوژيکي مورد بررسي نشد (p>0.05). طي آزمون روبش فرکانس، روند تغييرات مدول الاستيک نمونه ها در سطحي بالاتر از مدول ويسکوز (?G?>G) قرار گرفت و بيانگر تقويت ويژگي هاي الاستيک در آنها بود. با توجه به نتايج آزمون ها، تيمار حاوي 0.5% نانوفيبر سلولز- 0.5% کربوکسي متيل سلولز به عنوان بهترين تيمار معرفي گرديد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 252
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی