برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  24 , شماره  94 ; از صفحه 147 تا صفحه 164 .
 
عنوان مقاله: 

عوامل موثر بر ميزان مصرف آتي محصولات دامي ارگانيک توسط خانوارهاي شهرستان مشهد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

توليد محصولات ارگانيک پاسخي به توليد محصولات مرسوم تجاري در جهت بهبود کيفيت و سلامت انساني و زيست محيطي است. باتوجه به توليد اندک محصولات ارگانيک نسبت به توليد تجاري، هدف اين پژوهش بررسي ميزان تمايل مصرف کنندگان به مصرف محصولات ارگانيک دامي و بررسي عوامل موثر بر آن جهت ترغيب توليدکنندگان به توليد اين محصولات است. در اين پژوهش با استفاده از رگرسيون به ظاهرنامرتبط و داده هاي مقطع زماني سال 1391 مربوط به 200 خانوار مشهدي، عوامل موثر بر مصرف آتي محصولات دامي ارگانيک شامل گوشت سفيد، لبنيات، گوشت قرمز و ماهي بررسي شد. نتايج نشان داد که خانوارهاي مشهدي تمايل دارند به طور ميانگين به ترتيب، 53 درصد ازگوشت سفيد، 51 درصد از لبنيات،49.5 درصد از گوشت قرمز و 45.7 درصد از ماهي مصرفي خود را به نوع ارگانيک آنها اختصاص دهند. همچنين تحليل رگرسيوني نشان داد که متغيرهاي تحصيلات و جنسيت افراد مورد مطالعه، تمايل به پرداخت تفاوت قيمت محصولات دامي ارگانيک نسبت به غيرارگانيک، ارزش غذايي، برچسب ارگانيک و متغير دلنگراني هاي سلامت انساني ناشي از مصرف محصولات دامي غيرارگانيک تاثير مثبت و متغير ظاهر محصولات دامي مذکور تاثير منفي در تمايل به مصرف آتي محصولات دامي ارگانيک داشته اند. با توجه به يافته هاي مطالعه، کمک به افزايش آگاهي مردم نسبت به مواد غذايي مصرفي، طراحي سازوکاري براي الزام به استفاده از برچسب محصولات دامي ارگانيک و نيز کمک دولت به منظور جبران بخشي از تفاوت قيمت موجود به توليدکننده پيشنهاد شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 155
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی