برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
خرداد 1396 , دوره  27 , شماره  149 ; از صفحه 63 تا صفحه 78 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي ارتباط بين خواص آنتي اكسيداني و خاصيت ضد ميكروبي عصاره هاي 9 گياه دارويي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
 
چکیده: 

سابقه و هدف: اندازه گيري ميزان مهار راديكال هاي آزاد DPPH از روش هاي معتبر، دقيق، آسان و مقرون به صرفه با قابليت تكرارپذيري بالا در بررسي فعاليت آنتي اكسيداني عصاره هاي گياهي در شرايط آزمايشگاهي بوده و گزارش شده كه فعاليت آنتي اكسيداني با خاصيت ضد ميكروبي همبستگي مثبتي دارد لذا هدف از مطالعه حاضر ارزيابي ارتباط بين خواص آنتي اكسيداني و خاصيت ضد ميكروبي عصاره هاي گياهان دارويي است.
مواد و روش ها: در اين مطالعه، بعد از تهيه عصاره ها، براي تعيين فعاليت به دام اندازي راديكال آزاد، از دي فنيل پيكريل هيدرازيل استفاده شد و سپس اثرات ضد ميكروبي عصاره هاي هيدرو الكلي بر باكتري ها با روش انتشار در محيط كشت مولر هينتون آگار با استفاده از ديسك هاي كاغذي 6 ميلي متري منطبق بر دستورالعمل
Bauer و Kirby بررسي شد.
يافته ها: نتايج حاصل از ارزيابي ميزان توانايي به دام اندازي راديكال هاي آزاد عصاره هيدرو الكلي گياهان دارويي مورد استفاده نشان داد كه، عصاره مورد و سپس رزماري به ترتيب با ميانگين
89.583 و 80.921 ميكروگرم در ميلي ليتر بيش ترين نقش را در مهار راديكال هاي آزاد داشته اند. با افزايش غلظت، فعاليت آنتي اكسيداني عصاره ها بيش تر شده است. ضمنا در غلظت هاي پايين عصاره (16 و 32 ميكروگرم در ميلي ليتر) بيش ترين فعاليت آنتي اكسيداني مربوط به عصاره مورد و سپس رزماري بود اما در غلظت بالا (64 ميكروگرم در ميلي ليتر) بيش ترين فعاليت متعلق به عصاره كلپوره همداني بود. عصاره رزماري موثرترين عصاره بر باكتري اشريشياكلي، عصاره مورد موثرترين عصاره بر باكتري لستريا مونوسيتوژنز، سالمونلا تيفي موريوم، استافيلوكوكوس اورئوس بودند.
استنتاج: نتايج نشان داد گياهاني كه داراي خاصيت آنتي اكسيداني بالايي هستند خاصيت ضد ميكروبي بالايي نيز دارند به طوري كه عصاره مورد و سپس رزماري كه داراي بالاترين ميزان خاصيت آنتي اكسيداني بوده اند، موثرترين عصاره ها بر باكتري هاي مورد آزمايش بودند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فاضلی نسب، ب.، و رهنما، م.، و مزارعی، ا. (1396). ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), 27(149), 63-78. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298077



Vancouver : کپی

فاضلی نسب بهمن، رهنما محمد، مزارعی ایوب. ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه). 1396 [cited 2021May13];27(149):63-78. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298077



IEEE : کپی

فاضلی نسب، ب.، رهنما، م.، مزارعی، ا.، 1396. ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), [online] 27(149), pp.63-78. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298077.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 525 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی