برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  69 , شماره  1 ; از صفحه 115 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات افزودن عصاره گياه پونه، پروبيوتيک و فلورفنيکل بر ايمني سلولي، برخي از باکتريهاي دستگاه گوارش و هيستومورفولوژي کبد و آبشش ماهي قزل آلاي رنگين کمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
 
چکیده: 

هدف از انجام اين پژوهش، تعيين تغييرات فلور طبيعي دستگاه گوارش و توان سامانه ي ايمني خوني ماهي قزل آلاي رنگين کمان پس از مصرف پروبيوتيک، پادزيست و عصاره گياه پونه بود. پژوهش در قالب يک طرح کاملا تصادفي شامل 5 تيمار و 3 تکرار انجام شد که در هر تکرار 40 قطعه بچه ماهي 22 گرمي قزل آلاي رنگين کمان قرار داشت. تيمارهاي آزمايش شامل: جيره ي پايه و چهار گروه ديگر به ترتيب با جيره پايه حاوي پادزيست فلورفنيکل، 0.5 و يا 1 درصد عصاره پونه و 0.2 درصد پروبيوتيک تغذيه شدند. پس از يک دوره 8 هفته اي، گسترش خوني جهت بررسي ايمني سلولي، محتويات دستگاه گوارش جهت بررسي شمار باکتري هاي مفيد و مضر، نمونه هاي بافت کبد و آبشش ها جهت بررسي تغييرات هيستومورفولوژيک جمع آوري گرديد. نتايج نشان داد که افزودن پادزيست باعث افزايش معني دار درصد لنفوسيت در مقايسه با گروه شاهد گرديد. هم چنين درصد منوسيت ها به طور معناداري در تيمارهاي حاوي عصاره افزايش يافت. شمار کل باکتري هاي دستگاه گوارش تغيير معني داري را نشان نداد، اما شمار باکتري هاي لاکتوباسيلوس در تمامي گروه هاي تغذيه شده با جيره حاوي افزودني (پادزيست، عصاره و پروبيوتيک) بيشتر از گروه شاهد بود. در گروه دريافت کننده فلورفنيکل، هپاتوسيتها واکوئوله شده و ميزان ليپيد و گليکوژن در هپاتوسيتها بيش از حد معمول بود. به نظر مي رسد که استفاده از عصاره گياه پونه، در تغذيه ماهي نه تنها اثر سوئي بر بافت کبد نداشته بلکه ممکن است در بهبود عملکرد کبد و نقش سم زدايي آن مفيد بوده و شمار لنفوسيت ها و منوسيت ها و هم چنين شمار باکتري هاي لاکتوباسيلوس موجود در دستگاه گوارش افزايش مي يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نقی ها، ر.، و هوشمند، م.، و معمار، م.، و حسینی فر، ش.، و شفاعی پور، آ.، و ساعی، م. (1395). اثرات افزودن عصاره گیاه پونه, پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی, برخی از باکتریهای دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان. شیلات (منابع طبیعی ایران), 69(1), 115-122. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297838



Vancouver : کپی

نقی ها رضا، هوشمند محمد، معمار مهرداد، حسینی فر شیما، شفاعی پور آریا، ساعی محمدرضا. اثرات افزودن عصاره گیاه پونه, پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی, برخی از باکتریهای دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان. شیلات (منابع طبیعی ایران). 1395 [cited 2021May14];69(1):115-122. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297838



IEEE : کپی

نقی ها، ر.، هوشمند، م.، معمار، م.، حسینی فر، ش.، شفاعی پور، آ.، ساعی، م.، 1395. اثرات افزودن عصاره گیاه پونه, پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی, برخی از باکتریهای دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان. شیلات (منابع طبیعی ایران), [online] 69(1), pp.115-122. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297838.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 41 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی