برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقاومت رقم هاي تجارتي توت فرنگي در برابر Botrytis cinerea و تاثير کنترلي اسانس رازيانه و قارچ کش ايپروديون کاربندازيم روي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاه پزشکی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
 
چکیده: 

قارچ Botrytis cinerea يکي از مهم ترين عامل هاي پوسيدگي ميوه توت فرنگي است. به منظور ارزيابي بيماري زايي اين قارچ و تاثير کنترلي اسانس رازيانه روي آن، از ميوه هاي توت فرنگي آلوده به پوسيدگي خاکستري در مناطق مختلف استان مازندران 41 جدايه گرد آوري شد. پس از خالص سازي، بيماري زايي جدايه ها روي سه رقم توت فرنگي کاماروسا، پاروس و گيلاسي انجام شد. شناسايي ريخت شناختي (مورفولوژيکي) جدايه ها با استفاده از مشخصات رويشي و شناسايي مولکولي با استفاده از آغازگر اختصاصي C729 و آغازگرهاي عمومي ITS4 و ITS5 انجام شد. بازدارندگي از رشد قارچ با اسانس گياه رازيانه و قارچ کش ايپرديون کاربندازيم آزمايش شد. نتايج نشان داد که بر پايه خصوصيات ريخت شناختي همه جدايه ها به قارچ B. cinerea تعلق داشتند. شناسايي جدايه ها با استفاده از آغازگر اختصاصي C729 نشان داد همه آن ها باند 700 جفت بازي داشتند. بر پايه شدت بيماري زايي روي سه رقم توت فرنگي، جدايه ها در هفت گروه قرار گرفتند. ناحيه ITS دي. ان. آ. ريبوزومي نماينده گروه ها با استفاده از جفت آغازگرهاي ITS4 و ITS5 افزايش شد. پس از توالي يابي و هم رديف سازي با ديگر توالي هاي مرتبط ثبت شده در بانک ژن، بين جدايه ها تنوع بالاي ژنتيکي مشاهده شد. جدايه هاي مورد آزمايش در پنج گروه با همساني 80درصد قرار گرفتند. در ارزيابي آزمايشگاهي مشخص شد که با بالا رفتن غلظت اسانس رازيانه، فعاليت ضدقارچي آن عليه B. cinerea افزايش يافت. غلظت 1000?l/l تاثير بازدارندگي بيشتري نسبت به دو غلظت پايين تر 500 و 750 ميکروليتر در ليتر) داشت و ميزان بيماري را تا 94.7 درصد در مقايسه با شاهد کاهش داد. قارچ کش ايپرديون کاربندازيم باعث مهار جدايه هاي اين قارچ در آزمايشگاه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نصیری طالشی، س.، و مهدیان، ص.، و تاجیک قنبری، م.، و علیان، س. (1395). بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی, 5(1), 25-37. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297615



Vancouver : کپی

نصیری طالشی سیدجعفر، مهدیان صفرعلی، تاجیک قنبری محمدعلی، علیان سیدامین. بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی. 1395 [cited 2021May13];5(1):25-37. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297615



IEEE : کپی

نصیری طالشی، س.، مهدیان، ص.، تاجیک قنبری، م.، علیان، س.، 1395. بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی, [online] 5(1), pp.25-37. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297615.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 129 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی