برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير اسانس چهار گياه دارويي و دو گونه Trichoderma در کنترل زيستي قارچ هاي عامل پوسيدگي ميوه انگور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
 
چکیده: 

انگور همانند ديگر محصولات باغي به دليل داشتن رطوبت زياد، pH نسبي پايين و غني بودن از مواد غذايي، در معرض حمله انواع بيمارگرهاي قارچي در مراحل برداشت و انبارداري قرار دارد. در اين تحقيق، در آغاز اقدام به جداسازي قارچ هاي بيماري زاي پس از برداشت انگور در منطقه مشگين شهر شد و قارچ هاي Botrytis cinerea و Cladosporium cladosporioides به عنوان گونه هاي غالب شناسايي شدند. Aspergillus tubingensis نيز به عنوان عامل پوسيدگي و زهرابه زا (توکسين زا) روي انگور و کشمش براي اين بررسي انتخاب شد. سپس به منظور ارزيابي امکان کنترل زيستي (بيولوژيک) آن ها، تاثير دو گونه Trichoderma harzianum T447 و T. hamatum T622 و اسانس چهار گياه دارويي پونه کوهي، نعناع خوراکي، رازيانه و بومادران در شرايط آزمايشگاهي ارزيابي شد. نتايج نشان داد که هر دو گونه قارچ آنتاگونيست در رقابت تغذيه اي موفق تر از قارچ هاي بيمارگر هستند، ترکيبات فرّار اين قارچ ها بيشترين تاثير بازدارندگي را در تعامل با C. cladosporioides نشان دادند. غلظت 10 درصد ترشحات برون ياخته اي جدايه T. harzianum T447 نيز بازدارندگي بيش از 85 درصد عليه قارچ هاي بيمارگر نشان داد. همچنين معلوم شد که بين گونه قارچي، نوع اسانس و غلظت هاي مختلف آن در ميزان بازدارندگي از رشد ميسليومي قارچ ها تفاوت معني داري (P?0.01) وجود دارد. پونه کوهي و رازيانه به ترتيب به عنوان موثرترين و ضعيف ترين اسانس ها  شناخته شدند. تجزيه GC MS چهار اسانس نام برده نيز نشان داد که به ترتيب پي پريتون و سيس پي پريتون اکسيد، ال منتون، دي متيل 4 (اي) 6 اکتادين 2 ال و ترنس آنتول اجزاي اصلي آن ها هستند. با توجه به بازدارندگي مناسب اسانس ها و قارچ هاي کنترل زيستي نام برده، تحقيقات تکميلي در زمينه به کارگيري آن ها براي کنترل بيماري هاي پس از برداشت انگور توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

داوری، م.، و اعزازی، ر. (1395). بررسی تاثیر اسانس چهار گیاه دارویی و دو گونه Trichoderma در کنترل زیستی قارچ های عامل پوسیدگی میوه انگور. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی, 5(1), 1-12. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297613



Vancouver : کپی

داوری مهدی، اعزازی رباب. بررسی تاثیر اسانس چهار گیاه دارویی و دو گونه Trichoderma در کنترل زیستی قارچ های عامل پوسیدگی میوه انگور. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی. 1395 [cited 2021May12];5(1):1-12. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297613



IEEE : کپی

داوری، م.، اعزازی، ر.، 1395. بررسی تاثیر اسانس چهار گیاه دارویی و دو گونه Trichoderma در کنترل زیستی قارچ های عامل پوسیدگی میوه انگور. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی, [online] 5(1), pp.1-12. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=297613.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 88 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی