برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي امکان کنترل بيماري بلاست مرکبات با استفاده از عصاره بذر گلپر و مخمرهاي رورست

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

بلاست مرکبات يکي از بيماري هاي مهم مرکبات در شمال کشور است که توسط گونه هايي از جنس سودوموناس (Pseudomonas spp.) ايجاد مي شود. اين بيماري در شرايط اقليمي مساعد، خسارت هاي چشمگيري به باغ هاي مرکبات وارد مي کند. با توجه به محدوديت هاي استفاده از آنتي بيوتيک ها و ترکيبات شيميايي سنتزي، کنترل بيولوژيک يا استفاده از ترکيبات گياهي ضد ميکروبي مي تواند روشي موثر براي کنترل بيماري بلاست باشد. در اين تحقيق اثر چند جدايه مخمر رورست و عصاره بذر گلپر ايراني (Heracleum persicum) بر عوامل بلاست مرکبات در شرايط آزمايشگاه (آزمون هاله بازدارندگي) و گلخانه، بررسي شد. جدايه هاي آنتاگونيست از نمونه هاي برگ مرکبات مناطق مختلف استان هاي شمالي کشور جداسازي شدند. همچنين، بذر گلپر از مناطق مرتفع شهرستان بابل جمع آوري شد. در بررسي آزمايشگاهي، عصاره گلپر اثر معني داري در مهار رشدي دو عامل بيمارگر از خود نشان داد، اما هيچ يک از جدايه هاي مخمري نتوانستند بازدارندگي عليه دو بيمارگر ايجاد کنند. نتايج بررسي گلخانه اي نشان داد که يکي از جدايه هاي مخمري (Pichia sp.) با ميانگين کاهش 78.8 درصدي بهترين جدايه در کاهش شدت بيماري بلاست مرکبات بود. همچنين، عصاره گلپر توانست جمعيت بيمارگرها را در سطح ميوه مرکبات، نسبت به شاهد تا 60 درصد کاهش دهد. يافته هاي اين تحقيق نشان داد که استرينPichia sp. و عصاره گلپر در کنترل بيماري موثر هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
 

 
بازدید یکساله 57 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی