مشخصات مقاله عنوان نشریه: مهندسي بهداشت محيط اطلاعات شماره: بهار 1396 , دوره 4 , شماره 3 ; از صفحه 185 تا صفحه 196 . عنوان مقاله: بررسي كيفيت باكتريولوژيك آبميوه در آبميوه فروشي هاي شهرستان شاهرود و ارتباط آن با دانش ايمني مواد غذايي و عملكرد فروشندگان در سال 94-1393: مطالعه موردي نویسندگان: ملايي تواني سكينه*, دهقاني فرد عماد, مهرعلي عزيز, شريفي عرب غلامعلي, ده منش آلاله آدرس: * گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، علوم پزشکی البرز، کرج، ایران چکیده: سابقه و هدف: آبميوه ها نوشيدني هايي با ارزش تغذيه اي فراوان، سرشار از آنتي اكسيدان ها، ويتامين ها و مواد معدني ضروري مي باشند، و به دليل خواص درماني خود به طور گسترده مصرف مي شوند. هدف از اين مطالعه، بررسي كيفيت باكتريولوژيك آبميوه در شهرستان شاهرود بود.مواد و روش ها: اين مطالعه در بهار و تابستان سال هاي 94-1393 بر روي آبميوه هاي موجود در شهرستان شاهرود به روش توصيفي- مقطعي انجام گرفته است. از پرسشنامه خود اظهاري مواد غذايي وزارت بهداشت و درمان با اعمال برخي اصلاحات (بر حسب نياز) جهت تعيين كيفيت باكتريولوژيك آبميوه و ارتباط آن بين دانش ايمني مواد غذايي و اقدامات فروشندگان استفاد گرديد. در اين مطالعه همه واحدها (9 واحد) جزء جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و به صورت مراجعه حضوري و تكميل پرسشنامه انجام شد. به منظور تعيين كيفيت باكتريولوژيك آبميوه ها، نمونه برداري از اماكن آبميوه فروشي صورت گرفت. نمونه ها از نظر وجود استافيلوكوكوس، اشريشياكلي، كليفرم كل، شمارش مخمر و كپك به روش استاندارد آناليز شدند. نتايج بدست آمده با استانداردهاي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مقايسه گرديد. سپس داده هاي مورد نظر پس از جمع آوري وارد نرم افزار Excel و spss گرديد.يافته ها: حدود 16.12 درصد از نمونه هاي مورد مطالعه آلوده به استافيلوكوكوس، 22.58 درصد از نمونه آلوده به اشريشياكلي، 12.9درصد از نمونه آلوده به كليفرم كل، 38.7 درصد از نمونه آلوده به مخمر و 9.67 درصد از نمونه آلوده به كپك بوده اند. همچنين ارتباط معني داري بين پارامترهايي مانند ميزان سواد (تحصيلات) فروشندگان، ميزان فروش، نظافت محل، بهداشت يخچال، بهداشت فردي، بهداشت موادغذايي، بهسازي محيط وجود داشت (P?0.001).نتيجه گيري: نتايج نشان داد كه همه پارامترهاي بيولوژيكي بالاتر از سطح استاندارد قرار داشته، كه ناشي از عدم رعايت اصول و موازين بهداشت فردي، بهداشت مواد غذايي و بهسازي محيط اين اماكن مي باشد. بنابراين نيازمند مديريت و نظارت و آموزش هدفمند ايمني مواد غذايي براي جلوگيري از آلودگي ناشي از مواد غذايي با عوامل بيماري زا مي باشد، و تاكيد بيشتري بر رعايت آيين نامه ماده 13 مي باشد. کلید واژه: استافيلوكوكوس(Q2)اشيرشياكلي(Q1)كليفرم كل(Q2)شمارش مخمر و كپك(Q1)آبميوه(Q2)شاهرود(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: کلبسیلا پنومونیهبتالاکتامازبتالاکتامازهای وسیع الطیفعفونت مجاری ادراریبیرجندبروزهاریحیوان گزیدگی ارجاعات: BACTERIOLOGICAL QUALITY OF READY TO EAT FOOD IN FOUR MILITARY RESTAURANTS MICROBIAL STUDY TRADITIONAL ICE CREAM AND FRUIT JUICES HANDMADE CONFECTIONARY TRADE UNITS AND OF JUICES BUY BOJNOORD IN THE SUMMER OF 2008 AND 2009 MICROBIOLOGICAL PROFILING OF VENDOR AND COMMERCIALLY PACKED MIXED FRUIT JUICES: A CASE STUDY SUBURB OF DELHI NCR, INDIA MICROBIOLOGICAL QUALITY OF STREET VENDED FRUIT JUICES IN HYDERABAD, INDIA AND THEIR ASSOCIATION BETWEEN FOOD SAFETY KNOWLEDGE AND PRACTICES OF FRUIT JUICE VENDORS MYCOFLORA AND MYCOTOXIN CONTAMINATED SOME JUICES مقالات نشریه ای مرتبط: نقش آموزش بهداشت (بهداشت لوازم و ابزار کارها مواد اوليه مصرفي، گندزدايي و ...) در کاهش آلودگي آبميوه و شيرموز سنتي عرضه شده در آبميوه فروشي هاي منطقه تحت پوشش مرکز بهداشت شماره 3 شهرستان مشهدكيفيت باكتريولوژيك آب ميوه و بستني در شهر خرم آباد بررسي کيفيت ميکروبي آبميوه هاي تازه در آبميوه فروشي هاي شهر ايلاماثر کنسانتره خرما به عنوان جايگزين شکر بر برخي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي آبميوه مخلوط انگور – سيبکيفيت ميکروبي آبميوه هاي تازه در آبميوه فروشي هاي شهر بندرعباس مقالات همایشی مرتبط: بررسی امکان تولید آبمیوه شاه توت پروبیوتیکگزارش تجربه و کارکرد ارتقای بهداشت مواد غذایی از قبیل تولید، توزیع و نگهداری در روستای بدرانلوروشهای بازیافت تفاله واحدهای تولید آبمیوهبررسی سبک زندگی و ارتباط آن با سلامتی در صاحبان مشاغل تهیه و توزیع مواد غذایی در کرمانشاهتکنولوژی تولید محصولات پروبیوتیک از میوه ها و سبزیجات ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی