برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير روغن دانه انار همراه با تمرين مقاومتي بر مقاومت به انسولين و نيم رخ ليپيدي در مردان غيرورزشکار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: اگرچه برخي مطالعات خواص زيادي را براي روغن دانه انار گزارش کرده اند، ولي در خصوص تاثير ترکيبي مصرف آن همراه با تمرينات ورزشي اطلاعاتي کافي وجود ندارد. در مطالعه حاضر اثر مصرف مکمل روغن دانه انار همراه با تمرينات مقاومتي بر مقاومت به انسولين و نيم رخ ليپيدي در مردان غيرورزشکار مورد بررسي قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در يک کارآزمايي نيمه تجربي دوسوکور 14 مرد غيرورزشکار به صورت تصادفي به دو گروه تمرين + مکمل و تمرين + دارونما تقسيم شدند. هر دو گروه به مدت 4 هفته (هر هفته 3 جلسه) برنامه تمرين مقاومتي را اجرا کردند. گروه تجربي روزانه 2 کپسول 400 ميلي گرمي روغن دانه انار و گروه کنترل 2 کپسول دارونما دريافت نمودند. غلظت گلوکز، انسولين ناشتا، کلسترول تام، تري گليسريد،
LDL-C، و HDL-C در ابتدا و انتهاي مطالعه اندازه گيري شده و مقاومت به انسولين با فرمول هموستاز(HOMA- IR) محاسبه شد.
نتايج: اگرچه ميانگين غلظت
HDL-C در گروه مکمل+تمرين نسبت به پيش آزمون افزايش معني دار داشت (P<0.05)، اما اين افزايش در مقايسه با گروه دارونما+تمرين معني دار نبود. ميزان تغييرات غلظت کلسترول تام، تري گليسريد، LDL-C، گلوکز، انسولين ناشتا و مقاومت به انسولين در مقايسه بين گروهي و درون گروهي معني دار نبود.
نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي اين پژوهش مي توان نتيجه گرفت 4 هفته تمرين مقاومتي همراه با مصرف روغن دانه انار به جز در ميزان غلظت
HDL-C، تاثير معني داري بر سايرشاخص هاي ليپيدي و مقاومت به انسولين در مردان غيرورزشکار سالم ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی