برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  9 , شماره  2 ; از صفحه 50 تا صفحه 58 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير نوشيدني هاي مختلف بر تغييرات شاخص هاي نمره استرين حرارتي، ادراکي و فيزيولوژيکي در شرايط گرم و خشک آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
 
چکیده: 

مقدمه: آب و الکتروليت ها براي حفظ سلامتي و کارايي افراد در محيط هاي شغلي گرم ضروري مي باشند. هدف از اين مطالعه تعيين ميزان تاثير نوشيدني هاي مختلف بر تغييرات شاخص هاي نمره استرين حرارتي، ادراکي و فيزيولوژيکي در شرايط آزمايشگاهي مي باشد.
روش بررسي: اين مطالعه به صورت کارآزمايي باليني بر روي 13 نفر دانشجوي مرد در شرايط گرم خشک آزمايشگاهي (دماي 40 درجه سانتي گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت يکي از مداخله گرهاي آب، آب و آبليمو و شربت آبليمو به مقدار 400 سي سي در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10 دقيقه يکبار شاخص هاي
(HSSI) Heat Strain Score Index، (PESI) Perceptual Strain Index، (PSI) Physiological Strain Index، ضربان قلب و دماي دهاني افراد اندازه گيري شد. از آزمون آناليز واريانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقيبي جهت تجزيه و تحليل داده ها استفاده شد.
نتايج: نتايج نشان داد که شاخص هاي نمره استرين حرارتي (
p=<0.001استرين ادراکي (p=0.001) و استرين فيزيولوژيکي (p=<0.001) داراي تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.
نتيجه گيري: مصرف نوشيدني ها باعث حفظ شرايط نرمال در افراد تحت آزمايش گرديد. مصرف شربت آبليمو داراي بيشترين تاثير در کاهش ميانگين نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبليمو و آب بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دهقان، ح.، و سوری لکی، م.، و پورعبدیان، س.، و حسن زاده، ا. (1396). بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. طب کار, 9(2), 50-58. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296845



Vancouver : کپی

دهقان حبیب اله، سوری لکی محسن، پورعبدیان سیامک، حسن زاده اکبر. بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. طب کار. 1396 [cited 2021May11];9(2):50-58. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296845



IEEE : کپی

دهقان، ح.، سوری لکی، م.، پورعبدیان، س.، حسن زاده، ا.، 1396. بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. طب کار, [online] 9(2), pp.50-58. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296845.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 71 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی