4 SID.ir | بررسي تاثير هم زمان اکسين و تيامين بر ميزان فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز و محتواي ترکيبات فنلي در دو مرحله رشد رويشي گياه سويا (Glycin max)

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير هم زمان اکسين و تيامين بر ميزان فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز و محتواي ترکيبات فنلي در دو مرحله رشد رويشي گياه سويا (Glycin max)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زيست شناسي، دانشكده علوم، دانشگاه شهيد باهنر، كرمان، ايران
 
چکیده: 

سويا (Glycin max L.) گياهي سرشار از پروتئين، چربي هاي غير اشباع، ترکيبات فنلي و فلاونوئيدي است که نقش مهمي در سلامت انسان دارد. ايندول 3- بوتيريک اسيد (IBA) از تنظيم کننده هاي رشد گياهي بوده که در توليد ترکيبات فنلي و افزايش ظرفيت آنتي اکسيداني گياه نقش بسزايي دارد. تيامين نيز از ويتامين هاي مهم گياهي در تقويت سيستم دفاعي و افزايش مقاومت به تنش هاي محيطي است. با توجه به اثر هورمون اکسين و تيامين بر توليد ترکيبات فنلي با ويژگي آنتي اکسيداني در مراحل رشد، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسي اثر اين دو ترکيب بر دو مرحله رشد رويشي گياه سويا و تغييرات ترکيبات فنلي جهت ايجاد ظرفيت آنتي اکسيداني بيشتر در مقاومت به تنش هاي محيطي است. به اين منظور بذرهاي سويا، رقم DPX کاشته شدند و گياهان در قالب طرح فاکتوريل با سه غلظت صفر، 10و 50 ميکرو مولار ايندول 3- بوتيريک اسيد و سه غلظت صفر، 50 و 200 ميکرو مولار تيامين تيمار شدند. اندازه گيري ترکيبات فنلي کل، آنتوسيانين و رنگيزه ها در برگ انجام شد. نتايج نشان دادند که کاربرد هم زمان اکسين و تيامين، محتواي فنلي و کاروتنوئيد را در هر دو مرحله به طور معني داري افزايش داد. کاربرد اکسين به تنهايي کاهش معني دار محتواي آنتوسيانين را در هر دو مرحله سبب شد، اما بر محتواي فنلي تاثير معني داري نداشت. به طور کلي، فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز (PAL)، محتواي فنلي و آنتوسيانين در مرحله 9 برگي نسبت به3 برگي افزايش بيشتري داشته است. اين نتايج بيان کننده تاثير هم زمان اکسين و تيامين بر محتواي ترکيبات فنلي در مراحل مختلف رشد رويشي و افزايش قدرت دفاعي گياه است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 194
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی