6 SID.ir | اثر غلظت هاي مختلف ساليسيليک اسيد بر مقدار رنگيزه ها، روتين و کوئرستين در گياه فلفل (Capsicum annuum)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت هاي مختلف ساليسيليک اسيد بر مقدار رنگيزه ها، روتين و کوئرستين در گياه فلفل (Capsicum annuum)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران 3697 – 19395، ایران
 
چکیده: 

ساليسيليک اسيد يکي از ترکيبات آنتي اکسيداني است که در سال هاي گذشته براي افزايش مقاومت گياهان در مقابله با تنش ها به کار گرفته مي شود. در پژوهش حاضر، نقش غلظت هاي مختلف صفر، 0.1، 0.7، 1.5، 3، 6 و 9 ميلي مولار ساليسيليک اسيد بر وزن تر و خشک، کلروفيل، کاروتنوئيد، مالون دي آلدهيد، فلاونوئيد، روتين و کوئرستين گياه فلفل (Capsicum annuum L.) بررسي شدند. گياهان پس از گذشت 5 هفته، با غلظت هاي 0.1، 0.7، 1.5، 3، 6 و 9 ميلي مولار ساليسيليک اسيد تيمار شدند. نتايج نشان داد که در شرايط آزمايش، غلظت هاي 0.7، 1.5 و 3 ميلي مولار ساليسيليک اسيد، وزن تر و خشک، کلروفيل a و b، کلروفيل کل و کاروتنوئيد را افزايش دادند، اما غلظت هاي 6 و 9 ميلي مولار، کاهش اين شاخص ها را سبب شدند. غلظت هاي 1.5 و 3 ميلي مولار ساليسيليک اسيد، مقدار مالون دي آلدهيد و ساير آلدهيدها را کاهش دادند، اما غلظت هاي 6 و 9 ميلي مولار مقدار آن ها را افزايش دادند. مقدار فلاونوئيدهاي کل در طول موج هاي 270، 300 و 330 نانومتر در برگ هاي تيمار شده با غلظت هاي 0.1، 0.7، 1.5، 3 و 6 ميلي مولار ساليسيليک اسيد افزايش معني دار نشان دادند. همچنين نتايج نشان مي دهد که غلظت هاي 0.1، 0.7 و 1.5 ميلي مولار ساليسيليک اسيد، مقدار روتين و کوئرستين را افزايش دادند. به طور کلي نتايج بررسي حاضر نشان داد که تيمار ساليسيليک اسيد در غلظت هاي اندک، آثار مثبت و در غلظت هاي زياد، آثار منفي بر رشد و نمو گياه فلفل دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 121
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی