6 SID.ir | طراحي پروب فراصوت و بررسي اثر امواج فراصوت بر باكتري اشرشياكلي آب آلبالو

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

طراحي پروب فراصوت و بررسي اثر امواج فراصوت بر باكتري اشرشياكلي آب آلبالو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسي مكانيك بيوسيستم، دانشگاه تربيت مدرس
 
چکیده: 

براي كاهش اثرات منفي روش حرارتي متداول پاستوريزاسيون بر روي مواد غذايي مي توان از روش هاي غيرحرارتي استفاده نمود. هدف در اين پژوهش بررسي روش غير حرارتي فراصوت و عوامل تاثيرگذار آن بر باكتري اشرشياكلي آب آلبالو مي باشد. براي اين منظور متغيرهاي مستقل توان فراصوت (200 تا 600 وات)، زمان موج دهي (5 تا 15 دقيقه)، قطر پروب (20 تا 40 ميلي متر) و عمق نفوذ پروب در ظرف حاوي آب آلبالو (0 تا 40 ميلي متر) انتخاب گرديد. در ابتدا طراحي پروب ها با قطرهاي مورد نظر توسط روابط موجود و نرم افزارهاي CAD-CAM انجام پذيرفت. پس از انجام آزمايشات، تحليل داده ها به روش سطح پاسخ نشان داد كه مدل درجه دوم با ضريب تبيين 0.96، ميزان خطاي استاندارد 1545.73 و ضريب تغييرات 14% بهترين مدل براي برآورد تعداد باكتري اشرشياكلي در تيمارهاي مختلف بوده است. همچنين نتايج نشان دادند كه با افزايش توان و زمان امواج دهي اثر كشندگي امواج فراصوت افزايش مي يابد. همچنين با افزايش قطر و عمق نفوذ پروب ابتدا اثر كشندگي افزايش يافته و سپس كاهش مي يابد. در انتها متغيرهاي مورد آزمايش با روش سطح پاسخ بهينه شده و مقادير به دست آمده براي توان فراصوت، زمان اعمال امواج، قطر پروب و عمق نفوذ پروب به ترتيب برابر 600 وات، 15 دقيقه، 35.31 ميلي متر و 20.83 ميلي متر به دست آمدند. به ازاي مقادير ذكر شده، ميزان كاهش اشرشياكلي برآورد شده برابر 1.97 دوره لگاريتمي بوده است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 153
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی