4 SID.ir | طراحي، ساخت و ارزيابي دستگاه توزين تخم مرغ به كمك سنسور خازني و شبكه عصبي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

طراحي، ساخت و ارزيابي دستگاه توزين تخم مرغ به كمك سنسور خازني و شبكه عصبي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم کشاورزی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران
 
چکیده: 

درجه بندي محصولات كشاورزي براي عرضه به بازارهاي داخلي و خارجي همواره از اهميت ويژه اي برخوردار بوده است. درجه بندي براساس پارامترهاي مختلفي از جمله رنگ، رسيدگي، ابعاد و وزن انجام مي گردد. وزن محصول در اكثر موارد از پارامترهاي موثر در درجه بندي مي باشد. در درجه بندي محصول تخم مرغ نيز، ميزان درشتي در بازاريابي بسيار مهم مي باشد. هدف از انجام اين تحقيق، طراحي، ساخت و ارزيابي دستگاه توزين تخم مرغ براساس خواص دي الكتريك آن بوده است. يك نمونه از اين دستگاه طراحي و ساخته شد. دستگاه طراحي شده از بدنه، منبع تغذيه، واحد توليد سيگنال سينوسي، واحد اندازه گيري ولتاژ، ميكروكنترلر AVR، واحد ارتباط با كامپيوتر (PORT COM)، حسگر خازني، نمايشگر و صفحه كليد تشكيل شده است و از شبكه عصبي براي پيش بيني وزن تخم مرغ استفاده شده است. شبكه عصبي ساخته شده 16 مقدار ولتاژ در بسامدهاي مختلف را به عنوان ورودي دريافت نموده و مقدار وزن را به عنوان خروجي ارائه مي دهد. براي واسنجي و ارزيابي دستگاه توزين، 150 عدد تخم مرغ مورد نياز از يك واحد مرغداري به صورت تازه و در روز تخم گذاري تهيه گرديد. آزمايش به سه دسته تقسيم شد. دسته اول در روز تخم گذاري، دسته دوم در روز دوم انبارداري و دسته سوم در روز چهارم انبارداري مورد آزمايش قرار گرفتند. بهترين نتايج با شبكه عصبي سه لايه داراي 10 نرون در لايه مخفي اول و 7 نرون در لايه مخفي دوم با بيشترين ضريب همبستگي 0.983 و كمترين خطا 0.502 به دست آمد و بنابراين از شبكه با مشخصات مذكور براي پيش بيني وزن تخم مرغ استفاده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 73
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی