4 SID.ir | تاثير متيل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگي و حفظ کيفيت ميوه شليل رقم رد گلد
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير متيل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگي و حفظ کيفيت ميوه شليل رقم رد گلد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 

آسيب سرمازدگي، عمر پس از برداشت ميوه ي شليل را در دماي پايين کاهش مي دهد. بنابراين افزايش مقاومت به سرمازدگي امکان نگهداري طولاني مدت ميوه ي شليل را در دماي پايين فراهم مي کند. در اين پژوهش، تاثير سطوح مختلف متيل جاسمونات (0، 8 و 16 ميکروليتر در ليتر) بر کاهش ميزان سرمازدگي و حفظ کيفيت ميوه ي شليل در طول 42 روز نگهداري در دماي 0.5±0 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 90 تا 95 درصد مورد ارزيابي قرار گرفت. صفات اندازه گيري شده شامل شاخص سرمازدگي، درصد نشت يوني، ويتامين ث، درصد کاهش وزن، فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز، ميزان مواد جامد محلول و pH بودند. نتايج نشان داد که متيل جاسمونات باعث کاهش سرمازدگي، کاهش نشت يوني، حفظ ويتامين ث و جلوگيري از آب از دست دهي ميوه ها شد. متيل جاسمونات فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز را کاهش داد. بيشترين شاخص سرمازدگي و نشت يوني و فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز در ميوه هاي شاهد و کمترين آن در ميوه هاي تيمار شده با 16 ميکروليتر در ليتر متيل جاسمونات ثبت شد. اختلاف معني داري بين ميوه هاي شاهد و تيمار شده از نظر ميزان مواد جامد محلول و pH ديده نشد. نتايج اين آزمايش بيانگر تاثير مثبت متيل جاسمونات در کاهش سرمازدگي و حفظ کيفيت ميوه شليل رقم رد گلد در دماي پايين انبار مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 88
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی