4 SID.ir | تشخيص مايکوباکتريوم اويوم پاراتوبرکلوزيس در شير پاستوريزه به روش PCR بر اساس جستجوي توالي ژني IS900
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تشخيص مايکوباکتريوم اويوم پاراتوبرکلوزيس در شير پاستوريزه به روش PCR بر اساس جستجوي توالي ژني IS900

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پاتوبیولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
 
چکیده: 

زمينه: مايکوباکتريوم اويوم پاراتوبرکلوزيس باعث التهاب مزمن روده در گاوهاي شيري و در نهايت منجر به بيماري يون مي شود. در مطالعات مختلف، وجود باکتري مذکور در شير تشخيص داده شده و از آن جدا شده است. با توجه به اينکه در طي فرايند دوشش، شير مي تواند با مدفوع دامها آلوده شود، بنابراين ميزان آلودگي شير به شيوه هاي بهداشتي استفاده شده قبل و هنگام دوشش و نيز مراحل آماده سازي و عرضه به بازار مصرف بستگي دارد. لذا هدف از اين مطالعه، تعيين حضور باکتري فوق براي اولين بار در شيرهاي پاستوريزه عرضه شده در استان اردبيل با استفاده از روش PCR بود.
روش کار: در مجموع 330 نمونه شير پاستوريزه تجاري از مراکز توليدي مختلف استان اردبيل خريداري شده و 50 ميلي ليتر از هر نمونه جهت استخراج
DNA مايکوباکتريوم اويوم پاراتوبرکلوزيس سانتريفيوژ شده و استفاده گرديد. DNA استخراج شده براي بررسي حضور باکتري مذکور در نمونه ها بر اساس جستجوي توالي اختصاصيIS900  در ژنوم اين باکتري به کمک دو نوع پروتکل PCR مورد استفاده قرار گرفت.
يافته ها: وجود
DNA مايکوباکتريوم اويوم پاراتوبرکلوزيس در 33 مورد (10% نمونه ها) با استفاده از آغازگرهاي F90 و F91، در22 مورد (6.66% نمونه ها) با استفاده از آغازگرهاي FP25 و RP26 و در 11 مورد (3.33% نمونه ها) هم با هر دو جفت آغازگر تشخيص داده شد.
نتيجه گيري: نتايج حاصله از اين مطالعه نشان داد که شيوع نسبتا بالايي از آلودگي به باکتري مذکور در شير پاستوريزه وجود دارد. با توجه به اينکه باکتري مذکور به عنوان علت احتمالي در توسعه بيماري کرون انسان (نوعي بيماري التهابي روده) نيز مطرح مي باشد، به نظر مي رسد که اين يافته يک نگراني جدي در مورد سلامت عمومي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی