برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير کودهاي بيولوژيک، دامي و شيميايي و اندازه بنه مادري بر ويژگي هاي بنه هاي دختري زعفران (Crocus sativus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
 
چکیده: 

پژوهش حاضر به منظورارزيابي تاثير کودهاي زيستي، دامي و شيميايي و وزن بنه مادري بر ويژگي هاي بنه هاي دختري زعفران، در سال زراعي 91-1390 و در شهرستان مه ولات انجام شد. اين آزمايش به صورت فاکتوريل و در قالب طرح اسپليت پلات و با چهار تکرار اجرا شد. تيمارها شامل کودشيميايي و دامي در سه سطح (%100، %50 و عدم مصرف کود دامي و شيميايي) به عنوان عامل کرت اصلي و ترکيب فاکتوريل از کود بيولوژيکدر سه سطح (کود نيتروکسين، بيوسوپرفسفات و شاهد) و اندازه بنه مادري در سه سطح (بنه هاي با وزن 6-4 گرم، 10-8 گرم و 14-12 گرم) به عنوان عامل کرت فرعي بود. نتايج نشان داد با مصرف کود دامي و شيميايي از صفر به %100، تعداد بنه دختري زعفرانو وزن بنه به صورت معني داري افزايش يافت، اما تاثيري بر قطر بنه نداشت. مصرف کود بيولوژيک وزن بنه را به طور معني داري (3.7) درصد افزايش داد، در حالي که تغييري در تعداد و قطر بنه ايجاد نکرد. بيشترين تعداد، قطر و وزن بنه دختري نيز با استفاده از بزرگ ترين بنه مادري به دست آمد. از آنجا که بنه هاي درشت در سال هاي بعد عملکرد بيشتري دارند پيشنهاد مي شود در کشت زعفران از بنه هاي درشت استفاده شود. همچنين استفاده از کودهاي بيولوژيک ضمن بهبود ويژگي هاي بنه دختري زعفران مي تواند مصرف کودهاي دامي و شيميايي را کاهش دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

علی پور، ز.، و محمودی، س.، و بهدانی، م.، و سیاری، م. (1394). تاثیر کودهای بیولوژیک, دامی و شیمیایی و اندازه بنه مادری بر ویژگی های بنه های دختری زعفران (Crocus sativus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), 15(2), 13-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296251



Vancouver : کپی

علی پور زینب، محمودی سهراب، بهدانی محمدعلی، سیاری محمدحسن. تاثیر کودهای بیولوژیک, دامی و شیمیایی و اندازه بنه مادری بر ویژگی های بنه های دختری زعفران (Crocus sativus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی). 1394 [cited 2021May08];15(2):13-24. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296251



IEEE : کپی

علی پور، ز.، محمودی، س.، بهدانی، م.، سیاری، م.، 1394. تاثیر کودهای بیولوژیک, دامی و شیمیایی و اندازه بنه مادری بر ویژگی های بنه های دختری زعفران (Crocus sativus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), [online] 15(2), pp.13-24. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296251.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 92 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی