5 SID.ir | تاثير کودهاي بيولوژيک، دامي و شيميايي و اندازه بنه مادري بر ويژگي هاي بنه هاي دختري زعفران (Crocus sativus)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير کودهاي بيولوژيک، دامي و شيميايي و اندازه بنه مادري بر ويژگي هاي بنه هاي دختري زعفران (Crocus sativus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
 
چکیده: 

پژوهش حاضر به منظورارزيابي تاثير کودهاي زيستي، دامي و شيميايي و وزن بنه مادري بر ويژگي هاي بنه هاي دختري زعفران، در سال زراعي 91-1390 و در شهرستان مه ولات انجام شد. اين آزمايش به صورت فاکتوريل و در قالب طرح اسپليت پلات و با چهار تکرار اجرا شد. تيمارها شامل کودشيميايي و دامي در سه سطح (%100، %50 و عدم مصرف کود دامي و شيميايي) به عنوان عامل کرت اصلي و ترکيب فاکتوريل از کود بيولوژيکدر سه سطح (کود نيتروکسين، بيوسوپرفسفات و شاهد) و اندازه بنه مادري در سه سطح (بنه هاي با وزن 6-4 گرم، 10-8 گرم و 14-12 گرم) به عنوان عامل کرت فرعي بود. نتايج نشان داد با مصرف کود دامي و شيميايي از صفر به %100، تعداد بنه دختري زعفرانو وزن بنه به صورت معني داري افزايش يافت، اما تاثيري بر قطر بنه نداشت. مصرف کود بيولوژيک وزن بنه را به طور معني داري (3.7) درصد افزايش داد، در حالي که تغييري در تعداد و قطر بنه ايجاد نکرد. بيشترين تعداد، قطر و وزن بنه دختري نيز با استفاده از بزرگ ترين بنه مادري به دست آمد. از آنجا که بنه هاي درشت در سال هاي بعد عملکرد بيشتري دارند پيشنهاد مي شود در کشت زعفران از بنه هاي درشت استفاده شود. همچنين استفاده از کودهاي بيولوژيک ضمن بهبود ويژگي هاي بنه دختري زعفران مي تواند مصرف کودهاي دامي و شيميايي را کاهش دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 106
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی