5 SID.ir | تاثير مراحل رشد فنولوژيکي و خاک بر کيفيت علوفه شمح بياباني (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردي: ابرکوه- استان يزد)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير مراحل رشد فنولوژيکي و خاک بر کيفيت علوفه شمح بياباني (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردي: ابرکوه- استان يزد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی یزد
 
چکیده: 

توليد علوفه با کيفيت از گياهان شورزيست از اهداف اصلي زراعت در بوم زيست هاي تحت تنش شوري مي باشد. شمح بياباني، (Ochradenus ochradeni) قادر به رشد در خاک هاي غيرشور- غيرسديمي تا شور - سديمي مي باشد. براي تعيين کيفيت اين گونه در سه دوره رويشي، زايشي و خواب در دو منطقه حسين آباد و بداف در سه تکرار برداشت گرديد. در هر يک از فصول صفات کيفي علوفه به روش NIR تعيين شد. نتايج نشان مي دهد به طور متوسط در سه دوره، قابليت هضم ماده خشک (DMD) برابر 48.84 درصد، پروتئين خام (CP) برابر 10.33 درصد، ديواره سلولي بدون همي سلولز (ADF) برابر 47.4 درصد، ديواره سلولي با سلولز (NDF) برابر 68 درصد، کل ماده قابل هضم (TDN) برابر 41.85، انرژي قابل هضم (DE) و انرژي متابوليسمي (ME) به ترتيب برابر 15.37 و 6.3 مگاژول بر کيلوگرم علوفه خشک است. اثر متقابل فصل و منطقه بر کليه صفات کيفي به غير از ديواره سلولي، ديواره سلولي بدون همي سلولز، انرژي قابل هضم و کل ماده قابل هضم معني دار بود. مقدار قابليت هضم ماده خشک، کربوهيدرات محلول در آب و انرژي متابوليسمي در مرحله بذردهي به طور معني داري بيشتر از ساير مراحل رشد بود. نتايج اين مطالعه نشان داد که خصوصيات شيميايي خاک منطقه تاثير معني داري بر روي کيفيت علوفه گونه مورد نظر نداشت. با توجه به اينکه شمح بياباني کيفيت علوفه مناسبي نسبت به برخي گونه هاي همراه خود و همچنين با توجه به حد بحراني فاکتورهاي کيفي علوفه دارد بنابراين با اجراي مديريت صحيح و اصولي مرتع مي توان استفاده مناسبي از اين گونه حيات بخش براي تغذيه دام و غني شدن پوشش گياهي به عمل آورد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 124
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی