4 SID.ir | اثر نمك و منابع كربن در توليد آميلاز توسط سويه جديد باسيلوس نمك دوست نسبي Bacillus sp. Strain MA

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر نمك و منابع كربن در توليد آميلاز توسط سويه جديد باسيلوس نمك دوست نسبي Bacillus sp. Strain MA

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

باكتري نمك دوست نسبي گرم مثبت، ميله اي شكل، داراي اسپور از خاك نمك دار (5% نمك كل) در كرج جدا گشت. اين باكتري در شرايط هوازي و در محيط داراي نشاسته، پپتون، عصاره گوشت و نمك كلريد سديم آنزيم آميلاز خارج سلولي مقاوم به نمك توليد مي كند. حداكثر توليد آميلاز در محيط داراي  (w/v)15% سولفات سديم بوده ولي سويه جدا شده قادر به توليد آنزيم در حضور کلريد سديم (W/V) 10%، استات سديم(w/v) 15% و كريد پتاسيم (w/v) 5% نيز مي باشد و ميزان توليد آنزيم به ترتيب نمكهاي نامبرده كاهش مي يابد. آميلاز در محيط داراي نيترات آمونيم نيترات پتاسيم، نيترات سديم و يا سيترات سديم توليد نشد. هنگامي كه كربوهيدراتهاي مختلف در توليد آميلاز مورد بررسي قرار گرفت نتايج حاصل نشان داد كه تاثيرات آنها به ترتيب زير است: گلوكز< سوكروز< لاكتوز< مالتوز<نشاسته < دكسترين. منابع كربن مختلف، توليد آنزيم بيشتري را در باكتري القا مي كنند. بهينه PH ، دما و هوا دهي براي توليد آنزيم به ترتيب 5/8-5/7، 30 درجه سانتي گراد و 200rmp بود در حاليكه بهينه pH و دما براي فعاليت آنزيم به ترتيب برابر 5/8- 5/7 و 50 درجه سانتي گراد است. باكتري گرم مثبت، غير متحرك، اكسيدازو كاتالاز مثبت و هوازي اجبازي بوده، نشاسته ژلاتين و كازئين را هيدروليز كرده اما قادر به تجزيه توين 80 و احيا نيترات به نيتريت نيست. اين سويه به خوبي در محيط داراي 0.5 تا 24% (W/v) نمك رشد مي كند. باكتري قادر به رشد در طيف دمايي 10 تا 49 درجه سانتيگراد و  pH، ۶ تا 9.5 مي باشد. بر اساس كتاب راهنماي باكتري شناسي سيستماتيك برگي اين سويه باكتري جدا شده در جنس باسيلوس قرار گرفت و ما آنرا تحت عنوان سويه MA نامگذاري كرديم. تحقيقات در زمينه شناسايي كامل باكتري و تخليص آنزيم در حال پيشرفت است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 179
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی