4 SID.ir | اثر تنش شوري بر كربو هيدراتهاي گندم
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر تنش شوري بر كربو هيدراتهاي گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اثر تيمارهاي متفاوت شوري سديم كلريد (0، 50، 100، 200، 300 ميلي مولار) در مراحل مختلف رشد و نمو (پنجه زني، تورم غلاف، گلدهي و گرده افشاني) دو رقم گندم (قدس: حساس به شوري، بولاني: مقاوم به شوري) بر غلظت كربوهيدارتهاي محلول در آب و كربوهيدراتهاي احيا كننده برگ در گلخانه مورد بررسي قرار گرفت. در مجموع، در پاسخ به تيمارهاي شوري مشاهده شد كه غلظت كربوهيدراتهاي محلول در آب در برگ بولاني بيشتر از قدس بود. بر عكس، غلظت كربوهيدراتهاي احيا كننده در برگ قدس بيشتر از برگ بولاني بود. بنابراين روشن مي شود كه اولا: نقش كربوهيدراتهاي محلول در آب در برقراري تنظيم اسمزي در پاسخ به شوري در بولاني چشمگيرتر از قدس است. ثانيا: با توجه به اهميت بيشتر كربوهيدراتهاي محلول در آب در حفظ فشار اسمزي در مقايسه با كربوهيدراتهاي احيا كننده مي توان از ديدگاه بيوشيميايي نيز رقم بولاني را نسبت به شوري مقاومتر از رقم قدس معرفي نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 152
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی