در اين تحقيق ميكروارگانيسم هاي تجزيه كننده هگزامين از نمونه هاي تصفيه خانه كارخانه توليد كننده هگزامين جدا شدند. اگر چه گزارشات كمي در مورد ميكروارگانيسم هاي تجزيه كننده هگزامين وجود دارد، ولي در اين پژوهش 29 باكتري (كوكسي gr- , gr+ و كوكو باسيلgr-, gr+) و3 كپك و 2 مخمر جدا شدند كه توانايي رشد و تجزيه بيولوژيك هگزامين در محيط حاوي 1000 ميلي گرم در ليتر هگزامين را دارا بودند. از بين ميكروارگانيسم هاي جدا شده 9 نمونه باكتري و 2 نمونه مخمر در غلظت 10000 ميلي گرم در ليتر هگزامين آداپته و باكتريها بيش از 50% مخمرها 100% هگزامين را تجزيه نمودند. پس از بهينه كردن محيط و آداپته كردن سويه ها 12 نمونه باكتري از خانواده ميكروكوكاسه ها و پسودوموناداسه قدرت تجزيه بيش از 50% درصد هگزامين، دو قارچ آلترناريا با توان 53 و 32 در صد تجزيه و يك مخمر با توان تجزيه 85% هگزامين را در محيط داراي 50000 ميلي گرم هگزامين پيدا نمودند.