4 SID.ir | بررسي مدل هضمي شكمبه اي ماده خشك و پروتئين خام برخي مواد خوراكي با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني متحرك
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مدل هضمي شكمبه اي ماده خشك و پروتئين خام برخي مواد خوراكي با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني متحرك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي مورد استفاده نشخواركنندگان و تعيين بهترين مدل هضمي شكمبه اي آنها با استفاده از تكنيك كيسه هاي نايلوني در 3 گوساله نر اخته داراي فيستولاي شكمبه اي انجام شد. مواد خوراكي مورد آزمايش عبارت بودند از: دانه ذرت، دانه جو، علوفه ذرت سيلو شده، علوفه كامل خشك جو، پودر ماهي، پودر گوشت، كنجاله تخم پنبه، كنجاله سويا، سبوس گندم و يونجه. در كيسه هاي نايلوني متحرك مقدار 1.2 گرم نمونه خشك آسياب شده (به ابعاد 2 ميلي متر) قرار داده شد و با دو تكرار در زمانهاي صفر، 2، 4، 8، 12، 24، 48 و 96 ساعت در شكمبه مورد انكوباسيون قرار گرفتند. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي از طريق كاهش وزن ماده خشك و پروتئين خام تعيين شد. مقايسه آماري ميزان ناپديد شدن شكمبه اي ماده خشك و پروتئين خام در 3 گروه اقلام پروتئيني، مواد انرژي زا و مواد علوفه اي با استفاده از طرح كاملاً تصادفي در هر زمان انجام شد. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي در زمان صفر در هر 3 گروه از لحاط آماري تفاوت معني دار (P<0.05) بود. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي در 96 ساعت انكوباسيون شكمبه اي در منابع پروتئيني و علوفه اي از لحاظ آماري تفاوت معني دار (P<0.05) نشان داد. ثابت نرخ ناپديد شدن ماده خشك (نسب در ساعت) در مدل هضمي شكمبه اي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 0.04،0.15 ،0.06 ، 0.093، 0.15، 0.26، 0.32، 0.10، 0.04 و0.059  و ميزان ماده خشك غيرقابل هضم در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 25، 183، 364،401.6 ، 341.6، 633، 608، 208.3، 450 و 133 گرم در كيلوگرم بود. ميزان ثابت نرخ ناپديد شدن پروتئين خام (نسبت در ساعت) در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 0.0002، 0.17، 0.004، 0.14، 0.18، 0.24،0.35 ، 0.14، 0.69، و 0.028 و ميزان پروتئين خام غيرقابل هضم در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب صفر 30.02، صفر، 69.6، 13.2، 266.5، 435، 37.92، 103.15و 69.72 ميلي گرم بود. از مدل هضمي شكمبه مي توان در برآورد صحيح نيازهاي ميكروبي شكمبه و حيوان استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 239
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی