برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  13 , شماره  1 ; از صفحه 101 تا صفحه 113 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي مدل هضمي شكمبه اي ماده خشك و پروتئين خام برخي مواد خوراكي با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني متحرك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي مورد استفاده نشخواركنندگان و تعيين بهترين مدل هضمي شكمبه اي آنها با استفاده از تكنيك كيسه هاي نايلوني در 3 گوساله نر اخته داراي فيستولاي شكمبه اي انجام شد. مواد خوراكي مورد آزمايش عبارت بودند از: دانه ذرت، دانه جو، علوفه ذرت سيلو شده، علوفه كامل خشك جو، پودر ماهي، پودر گوشت، كنجاله تخم پنبه، كنجاله سويا، سبوس گندم و يونجه. در كيسه هاي نايلوني متحرك مقدار 1.2 گرم نمونه خشك آسياب شده (به ابعاد 2 ميلي متر) قرار داده شد و با دو تكرار در زمانهاي صفر، 2، 4، 8، 12، 24، 48 و 96 ساعت در شكمبه مورد انكوباسيون قرار گرفتند. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي از طريق كاهش وزن ماده خشك و پروتئين خام تعيين شد. مقايسه آماري ميزان ناپديد شدن شكمبه اي ماده خشك و پروتئين خام در 3 گروه اقلام پروتئيني، مواد انرژي زا و مواد علوفه اي با استفاده از طرح كاملاً تصادفي در هر زمان انجام شد. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي در زمان صفر در هر 3 گروه از لحاط آماري تفاوت معني دار (P<0.05) بود. ميزان ناپديد شدن ماده خشك و پروتئين خام مواد خوراكي در 96 ساعت انكوباسيون شكمبه اي در منابع پروتئيني و علوفه اي از لحاظ آماري تفاوت معني دار (P<0.05) نشان داد. ثابت نرخ ناپديد شدن ماده خشك (نسب در ساعت) در مدل هضمي شكمبه اي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 0.04،0.15 ،0.06 ، 0.093، 0.15، 0.26، 0.32، 0.10، 0.04 و0.059  و ميزان ماده خشك غيرقابل هضم در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 25، 183، 364،401.6 ، 341.6، 633، 608، 208.3، 450 و 133 گرم در كيلوگرم بود. ميزان ثابت نرخ ناپديد شدن پروتئين خام (نسبت در ساعت) در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب 0.0002، 0.17، 0.004، 0.14، 0.18، 0.24،0.35 ، 0.14، 0.69، و 0.028 و ميزان پروتئين خام غيرقابل هضم در مدل هضمي براي دانه ذرت، دانه جو، ذرت سيلو شده، يونجه، علوفه خشك جو، پودر گوشت، پودر ماهي، سبوس گندم، كنجاله پنبه دانه و كنجاله سويا به ترتيب صفر 30.02، صفر، 69.6، 13.2، 266.5، 435، 37.92، 103.15و 69.72 ميلي گرم بود. از مدل هضمي شكمبه مي توان در برآورد صحيح نيازهاي ميكروبي شكمبه و حيوان استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

تقی زاده، ا.، و دانش مسگران، م.، و ولی زاده، ر.، و افتخاری شاهرودی، ف. (1382). بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک. دانش کشاورزی, 13(1), 101-113. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2543



Vancouver : کپی

تقی زاده اکبر، دانش مسگران محسن، ولی زاده رضا، افتخاری شاهرودی فریدون. بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک. دانش کشاورزی. 1382 [cited 2021June14];13(1):101-113. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2543



IEEE : کپی

تقی زاده، ا.، دانش مسگران، م.، ولی زاده، ر.، افتخاری شاهرودی، ف.، 1382. بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک. دانش کشاورزی, [online] 13(1), pp.101-113. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2543.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 185 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی