4 SID.ir | ارتباط نمايه توده بدني و دريافت تغذيه اي با خطر ابتلا به کارسينوماي سلول کليوي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

ارتباط نمايه توده بدني و دريافت تغذيه اي با خطر ابتلا به کارسينوماي سلول کليوي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، ولنجک، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
 
چکیده: 

زمينه و هدف: کارسينوماي سلول کليوي 90 (Renal Cell carcinoma: RCC) درصد از موارد سرطان کليه را به خود اختصاص داده است. در اکثر مطالعات ارتباط مستقيم RCC با نمايه توده بدني بالا نشان داده شده است. اگر چه، ارتباط عوامل تغذيه اي با اين سرطان کاملا مشخص نيست. اين مطالعه با هدف بررسي ارتباط نمايه توده بدني و عوامل تغذيه اي با RCC انجام شد.
روش و مواد: در اين مطالعه مورد - شاهدي، 42 بيمار مبتلا به
RCC و 84 نفر شاهد که از لحاظ جنس، سن (با فاصله 5 سال) و سيگار کشيدن با گروه مورد همسان شدند، شرکت کردند. پرسشنامه هاي اطلاعات عمومي (شامل سوالاتي در ارتباط با وضعيت اقتصادي - اجتماعي، سلامتي و خودگزارش دهي قد و وزن)، فعاليت فيزيکي و بسامد خوراک تکميل گرديد. اقلام غذايي در 29 گروه، طبقه بندي شدند. تجزيه و تحليل هاي آماري با استفاده از نرم افزار SPSS-21 انجام گرفت.
يافته ها: ارتباط معناداري بين
BMI با RCC نشان داده نشد. ميانگين دريافت روزانه تخم مرغ در گروه مورد و شاهد (به ترتيب 30.7 و 21.6) به طور معناداري تفاوت داشت، در آناليز رگرسيون لجستيک نيز دريافت تخم مرغ با RCC ارتباط مستقيم معناداري داشت (OR= 1.093، CI= 1.004-1.190). ميانگين دريافت پنير، شير، خامه و سرشير، سيب زميني و قند در گروه مورد به طور معناداري بيشتر و دريافت گوجه فرنگي، لپه و عدس به طور معناداري پايين تر از گروه شاهد بود.
نتيجه گيري: داده هاي اين مطالعه نشان مي دهد ارتباطي بين
BMI و RCC وجود ندارد. افزايش دريافت تخم مرغ، پنير، شير، خامه و سرشير، سيب زميني آب پز، قند و کاهش دريافت گوجه فرنگي، عدس و لپه مي تواند باعث افزايش خطر ابتلا به RCC شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 49
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی