6 SID.ir | بررسي ميزان فلزات سنگين، آفلاتوکسين و آلودگي ميکروبي در محصول خرماي ساير

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان فلزات سنگين، آفلاتوکسين و آلودگي ميکروبي در محصول خرماي ساير

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات ارزیابی ایمنی در فرآورده‌های غذایی و دارویی کشور، اهواز، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: مطابق مطالعات تغذيه اي، خرما ارزش غذايي زيادي دارد و از طرف ديگر به دليل توليد زياد آن در کشور قابليت تبديل به يک محصول صادراتي استراتژيک را دارد. خرما سهم قابل توجهي را در سبد غذايي انسان ها در بسياري از کشورهاي جهان از جمله ايران به خود اختصاص داده است. از اين رو، پايش کيفيت و سلامت اين محصول طبيعي امري ضروري مي باشد.
مواد و روش ها: در اين پژوهش، 15 نمونه از خرماي ساير با علامتهاي تجاري مختلف عرضه شده در سطح شهرستان اهواز در پاييز 1391 براي بررسي ميزان فلزات سنگين شامل سرب و کادميم، ريز مغذي ها شامل آهن، مس و روي، سموم قارچي آفلاتوکسين
B و G و آلودگي ميکروبي شامل مخمر و کپک گردآوري شد. آماده سازي نمونه ها و اندازه گيري هاي انجام شده بر اساس روش هاي استاندارد انجام شد.
يافته ها: مقدار ميانگين عناصر سرب، کادميم، آهن، روي و مس به ترتيب برابر با 0.062، 0.040، 4.6، 1.5 و 2.5 ميکروگرم بر گرم به دست آمد. مطابق آزمايش هاي انجام شده، در هيچکدام از نمونه هاي گردآوري شده افلاتوکسين تشخيص داده نشد. همچنين، نتايج به دست آمده از آزمايش هاي ميکروبي وجود مخمر و کپک را در هيچکدام از نمونه ها، بجز يکي از آنها که ميزان کپک در آن بالاتر از حد مجاز بود، اثبات ننمود.
نتيجه گيري: مطابق نتايج به دست آمده، خرماي ساير توزيع شده در اهواز با ضريب اطمينان خوبي سالم و ايمن براي استفاده تشخيص داده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 251
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی