برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي بسته بندي با پوشش هاي 3% و 5% نانونقره بر پايه دي اکسيد تيتانيوم در رشد قارچي نان هاي مصرفي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: در اين پژوهش با توجه به خاصيت ضد ميکروبي بسته هاي محتوي نانوذرات نقره بر پايه دي اکسيد تيتانيوم، تاثير اين بسته ها روي فلور قارچي نان هاي مصرفي با بسته هاي پلي اتيلن رايج مورد مقايسه قرار گرفت. اين مطالعه تجربي در رابطه با افزايش زمان ماندگاري نان هاي مصرفي به اجرا در آمده است.
مواد و روش ها: ابتدا بصورت تصادفي تعداد 24 نمونه از هر 6 نوع نان سنگک، بربري، تافتون، جو، باگت و تست توليدي از 12 نانوايي منطقه 2 شهر تهران تهيه شد. نمونه هاي نان اخذ شده در پوشش هاي نانويي 3%، 5% و پلي اتيلن معمولي (شاهد) قرار داده شد و در روزهاي 1، 3، 7، 14 و 28 در دو تکرار بر اساس استاندارد ملي ايران تحت کنترل و آزمايشات ميکروبي قرار گرفت.
يافته ها: نتايج نشان داد که اثر نوع فيلم و مدت نگهداري به عنوان عوامل اصلي بر فلور قارچي نان معني دار بوده است (
p=0.000). به طوريکه با حضور نانوذرات در پوشش بسته بندي، فلور قارچي کاهش داشته است و با افزايش مدت روزهاي نگهداري تعداد انواع قارچ افزايش يافته است ولي اين افزايش در اکثر موارد در نوع نان و نوع قارچ يکسان نبود و تفاوت معني داري با يکديگر داشت (p=0.000).
نتيجه گيري: با توجه به نتايج بدست آمده چنين مي توان گفت که استفاده از پوشش هاي حاوي نانوذرات نقره بر پايه دي اکسيد تيتانيوم براي بسته بندي نان با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و در راستاي ارتقاي امنيت غذايي نسبت به پوشش هاي پلي اتيلن ارجعيت دارد و استفاده از اين نوع پوشش ها در صنايع پخت بعد از ارزيابي ايمني پوشش بسته بندي توصيه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

محمدی، ح.، و انوار، س.، و قجربیگی، پ.، و اهری، ح.، و طوماری، ا. (1394). ارزیابی بسته بندی با پوشش های 3% و 5% نانونقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در رشد قارچی نان های مصرفی. علوم غذایی و تغذیه, 13(1 (پیاپی 49)), 75-86. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248583



Vancouver : کپی

محمدی حامد، انوار سیدامیرعلی، قجربیگی پیمان، اهری حامد، طوماری ایرج. ارزیابی بسته بندی با پوشش های 3% و 5% نانونقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در رشد قارچی نان های مصرفی. علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021April12];13(1 (پیاپی 49)):75-86. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248583



IEEE : کپی

محمدی، ح.، انوار، س.، قجربیگی، پ.، اهری، ح.، طوماری، ا.، 1394. ارزیابی بسته بندی با پوشش های 3% و 5% نانونقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در رشد قارچی نان های مصرفی. علوم غذایی و تغذیه, [online] 13(1 (پیاپی 49)), pp.75-86. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248583>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 183 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی