برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

توليد و بررسي فعاليت شلاته کنندگي و قدرت احياء کنندگي پروتئين هاي هيدروليز شده حاصل از ايزوله پروتئين سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: امروزه بسياري از آنتي اکسيدان هاي سنتزي نظير BHA و BHT به عنوان افزودني غذايي جهت جلوگيري از کاهش کيفيت غذا به کار برده مي شوند. اگرچه اين آنتي اکسيدان ها در مقايسه با آنتي اکسيدان هاي طبيعي نظير اسيدآسکوربيک قدرت آنتي اکسيداني بيشتري از خود نشان مي دهند ولي در ارتباط با ايمني و جنبه هاي وابسته به سلامتي آن ها نگراني هايي وجود دارد. از اين رو پيشرفت در استفاده از آنتي اکسيدان هاي طبيعي به منظور جايگزيني با آنتي اکسيدان هاي مصنوعي مورد توجه محققين مي باشد. پپتيد هاي به دست آمده از هيدروليز پروتئين ها از جمله اين آنتي اکسيدان هاي طبيعي بوده که مورد بحث تحقيقات اخير قرار گرفته اند.
مواد و روش ها: درمطالعه حاضر پروتئين هيدروليز شده حاصل از ايزوله پروتئين سويا، با به کار گيري آنزيم آلکالاز توليد گرديد و اثر شرايط مختلف هيدروليز يعني متغيرهاي دما، زمان و آنزيم بر ميزان درجه هيدروليز در قالب طرح کاملا تصادفي بررسي گرديد. سپس، فعاليت شلاته کنندگي يون فرو و قدرت احيا کنندگي يون فريک پروتئين هيدروليز شده مورد ارزيابي قرار گرفت
.
يافته ها: بيشترين ميزان درجه هيدروليز در دماي 55 درجه سانتي گراد، زمان 210 دقيقه و نسبت آنزيم 90 (واحد آنسون /کيلوگرم /سوبسترا) حاصل شد، که اين ميزان به 30.49 درصد رسيد. تحت اين شرايط، فعاليت شلاته کنندگي يون فرو نيز به حداکثر مقدار خود رسيد. در حالي که، فعاليت احيا کنندگي يون فرو عدد جذب 0.15 را نشان داد که در مقايسه با بالاترين قدرت احيا کنندگي به دست آمده مقدار کمتري را نشان داد
.
نتيجه گيري: پروتئين هيدروليز شده سويا مي تواند به عنوان يک منبع آنتي اکسيدان طبيعي به همراه ارزش تغذيه اي بالا و ديگر خواص زيستي، در غلظت هاي مناسب قابل رقابت با آنتي اکسيدان هاي سنتزي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 235
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی