4 SID.ir | اثرات بيوشيميايي فروکتوز بر رژيم چاقي در موش هاي بالغ نر نژاد NMRI

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات بيوشيميايي فروکتوز بر رژيم چاقي در موش هاي بالغ نر نژاد NMRI

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: مصرف بيش از حد شيرين کننده هاي مصنوعي با افزايش شاخص توده بدني و ميزان ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، تنگي نفس، آرتروز، ديابت نوع دو، سکته مغزي، فشارخون بالا همراه است و اثرات نامطلوب متابوليکي را نشان مي دهد. هدف از اين تحقيق تاثير فروکتوز روي چاقي و پارامترهاي بيوشيميايي در موش هاي نر بالغ نژاد NMRI است.
مواد و روش ها: اين مطالعه طي دو مرحله انجام شد. در مرحله اول تيمار به مدت 8 هفته
(n=6) بود و شامل گروه کنترل 1 که حيوانات آب و غذاي معمولي دريافت مي کردند، گروه چاق 1 و تجربي 1 که به ترتيب رژيم غذايي چرب (1382 کيلوکالري)، رژيم غذايي چرب و همراه با مقدار 20% فروکتوز را از طريق گاواژ دريافت مي کردند. مرحله دوم تيمار به مدت 12 هفته بود و شامل گروه هاي کنترل 2، گروه هاي چاق 2 و تجربي 2 که از هفته هشتم با قطع رژيم چرب به ترتيب غذاي معمولي جوندگان و فروکتوز %20 را به مدت 4 هفته دريافت مي کردند. هر هفته وزن موش ها اندازه گيري شد و ميزان فروکتوز سرم به روش الايزا و همچنين پارامترهاي بيوشيميايي مورد سنجش قرار گرفت.
يافته ها: اختلاف وزن بدن بين گروههاي چاق و تجربي 1 نسبت به گروه کنترل 1 افزايش معني دار (
p£0.001) داشت. درحاليکه گروه تجربي 1 نسبت به گروه چاق 1 کاهش داشت اما معني دار نبود. همچنين وزن گروه تجربي 2 در مقايسه با گروه کنترل 2 افزايش معني داري داشت (p£0.001). ميزان فروکتوز سرم گروه هاي چاق (p£0.001) و گروه تجربي 1 (p£0.005) نسبت به کنترل افزايش معني دار داشته در حاليکه گروه تجربي 2 (p>0.05) نسبت به کنترل کاهش نشان داد. همچنين افزايش سطح سرمي قند ،کلسترول، تري گليسريد، LDL و کاهش HDL در گروه هاي چاق و تجربي نسبت به کنترل مشهود بود.
نتيجه گيري: ميزان کالري دريافتي مازاد منجر به اضافه وزن مي شود در حالي که مصرف فروکتوز 20% احتمالا نمي تواند تاثيري در چاقي داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی