برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير پوشش کيتوزان- اسانس ليمو بر ماندگاري قارچ دکمه اي (آگاريکوس بيسپوروس) کامل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: طي دهه هاي گذشته توليد قارچ خوراکي در جهان افزايش چشمگيري داشته است. در اين بين قارچ خوراکي دکمه اي (آگاريکوس بيسپوروس) پر طرفدارترين قارچ خوراکي بوده و بيشترين بازار توليد و مصرف را به خود اختصاص داده است. اين نوع قارچ ها چون فاقد پوشش خارجي نگهدارنده هستند در معرض هوا و ميکروب هاي محيطي قرار گرفته و داراي عمر نگهداري 3 الي 4 روز مي باشند. هدف از اين مطالعه بررسي تاثير پوشش کيتوزان-اسانس ليمو بر روي ماندگاري قارچ دکمه اي (آگاريکوس بيسپوروس) کامل است.
مواد و روش ها: اسانس ليمو بدست آمد و در غلظت 0.25 درصد و 0.5 درصد (
w/v) به پوشش کيتوزاني در غلظت 0.25 و 0.5 درصد (w/v) افزوده شد. قارچ ها به روش غوطه وري پوشش يافت و در ظروف پلي اتيلني در دو دماي 4±1 درجه سانتي گراد و 25±1 درجه سانتي گراد به صورت بسته بندي شده و غير بسته بندي نگهداري شد. ويژگي کاهش وزن، غلظت اسيد آسکوربيک، شدت تنفس و تغييرات رنگ براي تمامي تيمارها در روز سوم مورد ارزيابي قرار گرفت.
يافته ها: ليمونين به عنوان بالاترين ترکيب مونوترپن اسانس ليمو به شمار مي رود. پوشش کيتوزان- اسانس ليمو تاثير معني داري بر تغييرات کاهش وزن، غلظت اسيد آسکوربيک، شدت تنفس و رنگ تيمارهاي مختلف قارچ در طي زمان نگهداري دارد (
p<0.05). درجه حرارت و نحوه نگهداري (وجود بسته بندي و عدم وجود بسته بندي) به صورت معني داري بر موارد ياد شده موثر است. افزايش غلظت کيتوزان و اسانس ليمو با ميزان کاهش وزن و شدت تنفس نسبت عکس و با ميزان ماندگاري اسيد آسکوربيک نسبت مستقيم دارد.
نتيجه گيري: بر اساس نتايج حاصل از اين مطالعه پوشش 0.5 درصد کيتوزان و 0.5 درصد اسانس به همراه بسته بندي با نگهداري در دماي
4±1 درجه سانتي گراد به عنوان بهترين فرمول حاصله پيشنهاد مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خضرایی، م.، و جهادی، م.، و فاضل، م.، و علامه، آ. (1394). بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه, 13(1 (پیاپی 49)), 35-46. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248575



Vancouver : کپی

خضرایی مرضیه، جهادی مهشید، فاضل محمد، علامه آمنه. بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021August05];13(1 (پیاپی 49)):35-46. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248575



IEEE : کپی

خضرایی، م.، جهادی، م.، فاضل، م.، علامه، آ.، 1394. بررسی تاثیر پوشش کیتوزان- اسانس لیمو بر ماندگاری قارچ دکمه ای (آگاریکوس بیسپوروس) کامل. علوم غذایی و تغذیه, [online] 13(1 (پیاپی 49)), pp.35-46. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248575.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 216 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی