برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان پکتين گل آفتابگردان و بررسي کيفي آن به منظور استفاده در صنايع غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: پکتين مولکول کربوهيدرات پيچيده اي است که از واحدهاي 1 و 4- آلفا دي گالاکترونيک اسيد که برخي از گروه هاي اسيدي آن با متانول استر شده اند تشکيل شده است. پکتين ها کاربرد وسيعي در صنايع دارويي و غذايي از جمله توليد ژله، مربا و مارمالاد دارند. اين تحقيق به منظور تعيين ميزان پکتين، درجه استريفيکاسيون و اسيد گالاکترونيک پکتين گل آفتابگردان و استفاده آن در صنايع غذايي صورت پذيرفت.
مواد و روش ها: در ابتدا نمونه هايي ازآفتابگردان (واريته رکورد
Record) دشت ورامين به طور تصادفي جمع آوري شد. سپس نمونه ها خشک و خرد شد و تا هنگام مصرف در دماي يخچال 4oC نگهداري شد. جهت استخراج پکتين از محلول سديم هگزا متا فسفات %0.75 در شرايط متفاوت از نظر pH (3,4,5) و درجه حرارت (95oC، 85oC، 75oC) و زمان استخراج (20 و 40 دقيقه) استفاده شد و مقدار اسيد گالاکترونيک و درجه استريفيکاسيون مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: در اين پژوهش بهترين شرايط براي استخراج پکتين آفتابگردان در
pH:5، زمان 20 دقيقه و درجه حرارت 95oC بدست آمد. مقدار اسيد گالاکترونيک که در واقع معرف درجه خلوص پکتين مي باشد از %66.5 تا %86 متغير بود. درجه استريفيکاسيون پکتين بدست آمده از %21 تا %33.1 بود که نشان دهنده متوکسيل پايين آن مي باشد.
نتيجه گيري: يکي از فاکتورهاي مهم کيفيت پکتين، ميزان درجه استريفيکاسيون مي باشد. بنابراين از نتايج بدست آمده مي توان جهت توليد پکتين از سر آفتابگردان در صنايع غذايي بهره جست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جنت، ب.، و اویسی، م.، و صادقی، ن.، و بهزاد، م.، و بهفر، ع.، و حاجی محمودی، م.، و شهدایی، س. (1394). تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه, 13(1 (پیاپی 49)), 25-34. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248572



Vancouver : کپی

جنت بهروز، اویسی محمدرضا، صادقی نفیسه، بهزاد معصومه، بهفر عبدالعظیم، حاجی محمودی منان، شهدایی سیدمحمدرضا. تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021July26];13(1 (پیاپی 49)):25-34. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248572



IEEE : کپی

جنت، ب.، اویسی، م.، صادقی، ن.، بهزاد، م.، بهفر، ع.، حاجی محمودی، م.، شهدایی، س.، 1394. تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه, [online] 13(1 (پیاپی 49)), pp.25-34. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248572.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 126 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی