برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تهيه و بررسي ويژگي هاي فيلم خوراکي HPMC حاوي اسانس مريم گلي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: در سال هاي اخير تمايل به استفاده از فيلم ها و پوشش هاي خوراکي در بسته بندي مواد غذايي رو به افزايش بوده است. اين بسته بندي ها مزاياي مختلفي مانند زيست تخريب پذيري و حمل افزودني هاي غذايي مانند آنتي اکسيدان ها، ترکيبات ضد ميکروبي، رنگ ها و مواد مغذي را دارند.
مواد و روش ها: قدرت آنتي اکسيداني اسانس مريم گلي در چندين مدل سيستم آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفت. سپس فيلم خوراکي هيدروکسي پروپيل متيل سلولز
(HPMC) حاوي اسانس مريم گلي تهيه و ويژگي هاي فيزيکي و آنتي اکسيداني آن بررسي گرديد.
يافته ها: در تعيين فعاليت آنتي اکسيداني با روش هاي مهار راديکال آزاد
DPPH، بي رنگ شدن بتا کاروتن- لينولئيک اسيد و قدرت احياکنندگي مقدار IC50 به ترتيب برابر 907.7، 454.2 و 1362.42 ميکروگرم در ميلي ليتر بود که در مقايسه با BHT ضعيف تر بود. افزودن اسانس به فيلم باعث کاهش 1.5 برابري نفوذپذيري به بخار آب و کاهش 1.7 برابري نفوذپذيري به اکسيژن نسبت به نمونه کنترل شد. فيلم حاوي اسانس داراي شفافيت کمتري نسبت به فيلم بدون اسانس بود به طوري که ميزان روشنايي از 95.47 به 90.3 کاهش يافت. افزودن اسانس باعث کاهش 3 برابري مقاومت کششي و 2.1 برابري مدول الاستيسيتي فيلم شد، ولي درصد کشش آن تفاوت معني داري (p<0.05) با فيلم بدون اسانس نداشت و فقط 2.8 درصد افزايش نشان داد. فيلم حاوي اسانس مريم گلي توانايي خوبي در کاهش سرعت اکسيداسيون روغن سويا از خود نشان داد به طوري که ميزان پراکسيد روغن بدون بسته بندي فيلم، بسته بندي شده با فيلم بدون اسانس و فيلم حاوي اسانس به ترتيب برابر با 92.7، 85.9 و 66.3 ميلي اکي و الان اکسيژن در کيلوگرم روغن بود.
نتيجه گيري: افزودن اسانس مريم گلي به فيلم خوراکي
HPMC باعث بهبود خواص نفوذپذيري فيلم به بخار آب و اکسيژن شد. همچنين ترکيب اسانس مريم گلي با اين فيلم ها روش مناسبي براي کاهش اکسيداسيون چربي ها است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قادرمزی، ر.، و کرامت، ج.، و گلی، س. (1394). تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی. علوم غذایی و تغذیه, 13(1 (پیاپی 49)), 5-16. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248566



Vancouver : کپی

قادرمزی رضا، کرامت جواد، گلی سیدامیرحسین. تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی. علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021July27];13(1 (پیاپی 49)):5-16. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248566



IEEE : کپی

قادرمزی، ر.، کرامت، ج.، گلی، س.، 1394. تهیه و بررسی ویژگی های فیلم خوراکی HPMC حاوی اسانس مریم گلی. علوم غذایی و تغذیه, [online] 13(1 (پیاپی 49)), pp.5-16. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248566.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 245 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی