±1 ° C?", علوم و صنايع غذايي ایران 8(33) pp 101-111, 1390">
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  5 , شماره  20 ; از صفحه 1 تا صفحه 13 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات شيميايي و ميکروبي ماهي کفال پشت سبز (Liza subviridis) نگهداري شده در يخ (0-4 °C)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس
 
چکیده: 

قابليت فسادپذيري بالاي ماهيان سبب شده تا حفظ کيفيت ماهي تازه، يکي از مهمترين مسائل مورد توجه صنعت ماهي و مصرف کنندگان آن باشد. امروزه اهميت نگهداري و عرضه ماهي تازه با توجه به علاقه مصرف کنندگان به ماهي تازه نسبت به منجمد روز به روز بيشتر مي شود. در اين ميان تعيين مدت زمان ماندگاري، جهت تعيين زمان مصرف آن، به دليل فسادپذيري بالاي ماهي اهميت مي يابد. اين پژوهش به منظور بررسي روند تغييرات شيميايي و ميکروبي و تعيين زمان ماندگاري ماهي گاريز (Liza subviridis) طي نگهداري در يخ(0-4 °C)  صورت پذيرفت. بدين منظور ماهيان به مدت 22 روز در يخ نگهداري و تغييرات پارامترهاي ميکروبي (باکتري هاي مزوفيل و سرمادوست) و پارامترهاي شيميايي (TVB-N) به روش کلدال و pH، در فواصل زماني 0، 2، 4، 6، 8، 10، 12، 14، 16، 18، 20 و 22 روز مورد بررسي قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد، مقادير شاخص هاي شيميايي طي نگهداري، بطور معني داري افزايش يافت و ميزان بازهاي نيتروژني فرار براي ماهي گاريز در روز 8، 18.67±0.30 ميلي گرم در 100 گرم و مقدار pH، 6.31±0.01 محاسبه شد. با توجه به استاندارد هاي (TVB-N)، نمونه ها در روز 14 از حدود استاندارد تعيين شده خارج شدند. ميزان بازهاي نيتروژني فرار در 8 روز مورد مطالعه براي ماهيان گاريز اختلاف معني داري نداشت (p>0.05) اما با اين حال نمي توان به طور قطعي اظهار داشت که اين گونه فسادپذير نبوده است. نتايج نشان داد که رشد باکتري هاي سرمادوست بالاتر از باکتري هاي مزوفيل بود و شاخص هاي ميکربي در نمونه ها به طور قابل توجهي در آغاز دوره کاهش داشته و از آن پس نيز با سرعت رشد کمتر نسبت به پارامترهاي شيميايي افزايش داشته است. بررسي همبستگي ها بين شاخص هاي شيميايي و ميکربي با قابليت پذيرش کلي نشان داد که دقيق ترين شاخص ها، جهت تعيين ماندگاري ماهي گاريز، مقدارTVC حدود (4 log cfu/g) و TVB-N (حدود 20 ميلي گرم در 100 گرم فيله) مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بحری، ا. (1393). بررسی تغییرات شیمیایی و میکروبی ماهی کفال پشت سبز (Liza subviridis) نگهداری شده در يخ (0-4 °C). آبزیان و شیلات, 5(20), 1-13. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248524



Vancouver : کپی

بحری امیرهوشنگ. بررسی تغییرات شیمیایی و میکروبی ماهی کفال پشت سبز (Liza subviridis) نگهداری شده در يخ (0-4 °C). آبزیان و شیلات. 1393 [cited 2021July28];5(20):1-13. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248524



IEEE : کپی

بحری، ا.، 1393. بررسی تغییرات شیمیایی و میکروبی ماهی کفال پشت سبز (Liza subviridis) نگهداری شده در يخ (0-4 °C). آبزیان و شیلات, [online] 5(20), pp.1-13. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248524.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 70 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی




اطلاعات تماس

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

هر گونه باز نشر اطلاعات بانک های تحت اختیار این مرکز تنها با ایجاد پیوند به تارگاه SID و ذکر منبع مجاز است. استفاده از لوگو و نام مرکز به عنوان حامی و همکار علمی، بدون اخذ مجوز کتبی از "مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی" پیگرد قانونی دارد. © تمامی حقوق این پایگاه برای مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی محفوظ است 2021