برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  1 , شماره  1 ; از صفحه 19 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

عوامل موثر بر مصرف غذاهاي فوري در زنان بر اساس تئوري شناختي اجتماعي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: به دنبال افزايش شهرنشيني، افزايش مسووليت هاي شغلي زنان و رواج الگوهاي غذايي غربي، مصرف غذاهاي آماده در بين خانواده هاي ايراني افزايش پيدا کرده است. تاکنون مطالعات محدودي با استفاده از تئوري در اين زمينه انجام شده است. هدف از اين مطالعه تعيين عوامل مرتبط با مصرف غذاهاي فوري بر اساس تئوري شناختي اجتماعي در بين زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتي و درماني شهر همدان بود.
مواد و روش ها: اين مطالعه مقطعي با استفاده از پرسشنامه هاي خود ايفا و با مشارکت 384 نفر از زنان مراجعه کننده به 10 مرکز بهداشتي و درماني شهر همدان انجام شد. پرسشنامه ها شامل سوالات مربوط به سازه هاي تئوري شناختي اجتماعي، پرسشنامه 8 آيتمي بسامد مصرف غذاهاي آماده و مشخصات جمعيت شناختي در طي شهريور و مهر ماه سال 1392 تکميل شد. براي تحليل داده ها از نرم افزار
SPSS-16 و از آزمون هاي تي مستقل، تحليل واريانس يکطرفه و رگرسيون خطي چندگانه استفاده شد.
يافته ها: مدل به کار رفته توانست 21 درصد از واريانس بسامد مصرف غذاهاي آماده را تبيين نمايد. در مدل رگرسيوني، دو سازه فراهمي
(P<0.001)  و اميد پيامد(P=0.04)  سهم معني داري در پيش بيني مصرف غذاهاي فوري داشتند. وضعيت شغل زنان تنها متغير جمعيت شناختي مرتبط با بسامد غذاهاي آماده بود (P<0.001).
نتيجه گيري: نتايج حاصل از اين مطالعه نشان مي دهد، طراحي مداخلاتي جهت ايجاد تغيير در اميدهاي پيامد و فراهم نمودن گزينه هاي سالم مي تواند نتايج مثبتي در کاهش مصرف غذاهاي آماده داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بیرانوندپور، ن.، و کریمی شاهنجرینی، ا.، و رضاپورشاهکلایی، ف.، و مقیم بیگی، ع. (1393). عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی. آموزش و سلامت جامعه, 1(1), 19-26. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248369



Vancouver : کپی

بیرانوندپور نوشین، کریمی شاهنجرینی اکرم، رضاپورشاهکلایی فروزان، مقیم بیگی عباس. عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی. آموزش و سلامت جامعه. 1393 [cited 2021July30];1(1):19-26. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248369



IEEE : کپی

بیرانوندپور، ن.، کریمی شاهنجرینی، ا.، رضاپورشاهکلایی، ف.، مقیم بیگی، ع.، 1393. عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی. آموزش و سلامت جامعه, [online] 1(1), pp.19-26. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=248369.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 115 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی