4 SID.ir | تاثير سطوح مختلف پتاسيم بر انتقال مجدد کربوهيدرات هاي محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف پتاسيم بر انتقال مجدد کربوهيدرات هاي محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
 
چکیده: 

انتقال مجدد مواد پروده به دانه ها، يکي از شاخص هاي فيزيولوژيکي مهم در تشکيل عملکرد دانه غلات است. به منظور بررسي تاثير مقادير مختلف پتاسيم (200، 300 و 400 ميلي گرم پتاسيم در کيلوگرم خاک) بر انتقال مجدد کربوهيدرات هاي محلول، دو رقم گندم نان با طول دوره رسيدگي متفاوت (ويريناک و چمران به ترتيب به عنوان ارقام زودرس و متوسط رس) در يک آزمايش گلداني در شرايط مزرعه به صورت فاکتوريل در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار در سال زراعي 90-1389 در دانشکده کشاورزي دانشگاه شهيد چمران مورد ارزيابي قرار گرفتند. مقادير کربوهيدرات محلول در ساقه هر دو رقم در سطح 300 ميلي گرم در کيلوگرم از زمان گلدهي تا رسيدگي افزايش بيشتري داشت و بنابراين ذخيره کربوهيدرات محلول ساقه در اين سطح نسبت به دو سطح کودي ديگر بيشتر بود. علي رغم مقادير پايين پتاسيم در سطح 200 ميلي گرم در کيلوگرم، قندهاي محلول برگ در هر دو رقم بالا بود ولي در مقابل قندهاي محلول ريشه کاهش بيشتري نشان داد. پتاسيم سبب افزايش ميزان نشاسته دانه در طي دوره پر شدن دانه گرديد. به طورکلي پتاسيم سبب افزايش کربوهيدرات اندام هاي مختلف گندم گرديد. همچنين انتقال مجدد در سطح 200 ميلي گرم در کيلوگرم پتاسيم در هر دو رقم به دليل داشتن دوام سطح برگ کمتر نسبت به دو سطح ديگر بيشتر بود و رقم ويريناک نيز نسبت به چمران انتقال مجدد مواد فتوسنتزي بيشتري نشان داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 72
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی