برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  26 , شماره  2 (ب) ; از صفحه 143 تا صفحه 159 .
 
عنوان مقاله: 

اثر کم آبياري در مراحل رشد و توسعه ميوه بر ميزان عناصر و عملکرد بادام

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، شهرکرد
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر کم آبياري در مراحل مختلف رشد و توسعه ميوه بر ميزان عناصر و عملکرد بادام «رقم مامايي»، پژوهشي به صورت کرت هاي يک بار خرد شده با طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار طي سال هاي 1382-1380 در بادامستان شرکت خيريه اماميه شوراب از توابع بخش سامان، استان چهارمحال و بختياري انجام شد. در اين آزمايش، عوامل اصلي شامل: مرحله اول يا رشد ميوه، مرحله دوم يا رشد مغز و مرحله سوم يا قبل از برداشت، بود و عوامل فرعي: T1، آبياري کامل بر اساس نياز آبي گياه، T2 (80 درصد)، T3 (40 درصد) نياز آبي گياه و T4 (بدون آبياري) انجام شد. صفات مورد مطالعه شامل اندازه ميوه، وزن تر و خشک ميوه، وزن تر و خشک مغز، درصد ريزش ميوه، درصد مغز و عناصر معدني در ميوه و برگ اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که تنش آبي و کم آبياري در مرحله اول، باعث کاهش معني دار اندازه ميوه و وزنتر و خشک ميوه شد. در مرحله دوم، وزنتر ميوه و وزنتر و خشک مغز کاهش يافت، در مرحله دوم، بر ميزان ازت در برگ و ميزان بر (B) در ميوه معني دار بود. در مرحله سوم تفاوت معني داري در پارامترهاي اندازه گيري شده مشاهده نشد. نتايج نشان داد که کم آبياري 80 درصد، 40 درصد و قطع آبياري در مراحل اول و دوم رشد ميوه باعث کاهش معني دار عملکرد به ترتيب 17.5 درصد، 30 درصد و 46 درصد را داشت ولي در مرحله سوم افت عملکرد معني دار نشد. بعلاوه اين که بين مراحل رشد از نظر ميزان ازت، پتاسيم، کلسيم و بر موجود در برگ وعناصر ازت، فسفر، پتاسيم، کلسيم، منيزيم، آهن، منگنز، روي، مس و بر موجود در ميوه اختلاف معني داري وجود داشت اما تاثير آبياري بر ميزان اين عناصر معني دار نبود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 121
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی