4 SID.ir | شناسايي و مقايسه ترکيب هاي شيميايي اسانس زيره پارسي در سه رويشگاه مختلف استان کرمان

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي و مقايسه ترکيب هاي شيميايي اسانس زيره پارسي در سه رويشگاه مختلف استان کرمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، گروه بیوتکنولوژی، کرمان، ایران
 
چکیده: 

زيره پارسي (Bunium persicum [Boiss] B. Fedtsch)، يک گياه دارويي و معطر متعلق به خانواده Apiaceae (جعفري) است. هدف اين تحقيق، شناسايي و مقايسه ترکيب هاي شيميايي اسانس زيره پارسي در سه رويشگاه مختلف استان کرمان بود. ميوه هاي زيره پارسي از سه رويشگاه مختلف واقع در دره در، بي بي حيات و راور استان کرمان جمع آوري گرديد. استخراج اسانس به روش تقطير با آب از ميوه انجام شد. اسانس نمونه ها توسط دستگاه GC-MS مورد تجزيه و شناسايي قرار گرفت. بازده حجمي/ وزني اسانس براي نمونه ها به ترتيب 2.8، 3.2 و 4.4 درصد به دست آمد. تعداد 27، 26 و 22 ترکيب که به ترتيب نشان دهنده 95.6697.39% و 97.81% کل ترکيب هاي اسانس نمونه هاي دره در، بي بي حيات و راور بود، شناسايي شدند. 6 ترکيب اصلي در جمعيت دره در شامل گاما-ترپينن (25.7%)، کومين آلدهيد (18.4%)، ليمونن (9.3%)، پارا-سيمن (8.1%)، پارا-سيمن- آلفا- ال (6.5%) و بتا-پينن (6.2%)، در جمعيت بي بي حيات، گاما-ترپينن (29.1%)، کومين آلدهيد (19.9%)، پارا-سيمن (9.9%)، ليمونن (9.2%)، پارا-سيمن-آلفا-ال (8.6%) و 2-کارن-10-آل (6%) و در جمعيت راور گاما-ترپينن (28.4%)، کومين آلدهيد (20.1%)، پارا-سيمن (14.5%)، 3-کارن-10-آل (8.92%)، ليمونن (8.9%) و 2-کارن-10-آل (6.6%) بودند. مقايسه ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس در جمعيت هاي مطالعه شده نشان داد که اسانس اين سه جمعيت از لحاظ کمي و کيفي با هم متفاوت است که اين امر مي تواند ناشي از تفاوت اکولوژيکي مناطق رويش اين سه جميت مانند دما، رطوبت و ارتفاع از سطح دريا و يا ساير عوامل خاکي و جغرافيايي و ژنتيکي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 167
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی